desember 2011

Året som har gått

 

♥Året som har gått på Jorde gård♥


 

 

I det vi snart går inn i ett nytt år vil jeg skrive noen ord til alle dere som pleier og titte innom bloggen Jorde gård!

 

Da denne bloggen ble startet for ett og ett halvt år siden hadde jeg som mål å prøve å blogge i ett halvt år. Men det viste seg at bloggen skulle overleve lenger enn det..så langt i hele ett og ett halvt år! Det er takket være dere flotte lesere som klikker dere inn her og som legger igjen fine kommentarer og tilbakemeldinger! Det er så koselig med tilbakemeldingene deres. Det gir meg masse inspisrasjon til å fortsette å dele våres små og store øyeblikk her fra Jorde gård. Jeg tror nok at denne bloggen skal få lov til å leve langt ut i 2012 også! Gir meg nok ikke enda;)

 

Tusen takk til alle som titter innom, alle som legger igjen en kommentar, og til alle dere som kommer bort til meg og har noen gode ord om bloggen! Alt varmer og jeg setter utrolig stor pris på det:) Tusen takk!

Det litt av hvert som skjer i et hjem i løpet av et helt år, og når jeg tok et raskt tilbakeblikk på arkivet her i bloggen ser jeg at det er litt som skjer hele tiden av nytt og gammelt som pusses opp, osv.

Jeg kan selvsagt ikke vise hele året i ett og samme innlegg, men her er noen bilder fra det siste året på Jorde gård:

 


Et gammelt skap kom inn i midtstuen dette året..

 


Utskjæringene på ene siden av huset tok form..

 


Barnerom ble pusset opp..♥

 


I gangen fikk vi på plass noen veggbilder.

 Huset  ble malt.

 

  Et stort verdenskart fikk plass over den gamle skuvesengen i tv-stua. 


Oppussing av tv-stuen, med ny sofa, lysekrone og tapet.

 


På kjøkkenet fikk vi malt en tavlevegg.

 


Enda et barnerom ble fornyet..

 

 
I midtstuen fikk vi nye lenestoler.

 


Og endelig kom bryllupsbildene på plass i finstuen.

 

 

♥Godt nytt år ønskes til alle som titter innom♥

♥Anne M♥

 

   

Bruka design og pip studio

 

Det begynner å fylle seg opp i samlingen våres av Bruka design og pip-studio, og det til min store gledeJ

 

Det ble noen julegaver fra disse merkene..

 

Det ene kjøkkenskapet begynner å fylles opp..men vi har fortsatt plass til flere ,heldigvis for de er så utrolig flotte og jeg vil ha flere i flere farger:) Noen som foresten vet om de finnes i lyseblå? (bruka-bollene)

De er både praktiske og dekorative..bare se:

Også de to minste barna fikk Bruka design til jul..en supersøt postkasse:..

...så nå gjenstår det bare å finne en fin plass til postkassene deres.

 

Tenk, nå nermer det seg et nytt år..bare noen få dager til!

 I morgen skal jeg og mannen på fest, mens barna skal til mommo. Gleder meg til det:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

-Anne M-

 

 

God jul fra Jorde gård

 

Jul på Jorde gård

 

 

 

Da har virkelig julefreden senket seg over hus og gård..en deilig følelse av glede og spenning;)

 

Endelig er det juleferie, og imorgen er det selveste julaften!

 

I år skal vi feire julaften her hjemme sammen med min mamma, mine besteforeldre, min søster og hennes familie. Vi blir 12 stk rundt bordet. Årets julemiddag blir pinnekjøtt fra sauene som vi har hatt i hagen i sommer/høst. Mmm, gleder meg!

 

Da gjenstår det bare en ting, nemlig å ønske alle som titter innom Jorde gård en GOD JUL!

 


I dag var vi å hentet bryllupsbildene til veggen i finstuen...endelig var de klare!

 

Gledelig jul!

 

-Anne M-

 

Jul i finstua

 

 God morgen:)

Titter raskt innom tidlig denne morgenen for å poste ut bilder som jeg lovet fra finstuen i går. Her kommer de..:

 


Det er jul i hele huset nå, og flere bilder kommer nok etterhvert;)

Ha en fin-fin dag..!

 Jobben kaller, så jeg må løpe;)

-Anne M- 

 

På leit etter julestemningen..

 

 

Den ekte, gode julestemningen som jeg hadde som barn ble borte en gang for 10-12 år siden, og siden den gang har jeg strevd etter å finne tilbake til akkurat den følelsen. Noen som kjenner seg igjen? ;)

 

Jeg husker så godt den julestemningen som befant seg i min kropp som barn..spenningen, gleden, den laaange ventetiden, koselige juleforberedelser, hemmeligheter, alle de koselige julenissene rundt om i hele huset, og lukten av julen i form av julekaker og juletre.. Åhh..jeg husker det godt.

 

Sakte men sikkert forsvinner liksom den julestemningen..det er fordi man begynner å bli voksen.. Når man etter hvert får egne barn blir julen på ny spennende, men da på ungenes vegne.

 

Nå er julen en tid som jeg selvsagt gleder meg til, jeg koser meg med juleforberedelser sammen med barna, jeg synes det er kjempe gøy å handle julegaver, pakke de inn, pynte til jul og se gleden i barnas øyne når julen kommer i hus, jeg gleder meg kjempe mye til jul hvert eneste år, men hvert eneste år så er jeg samtidig på leit etter den gamle gode barnlige julefølelsen.. Den er vanskelig å finne, og den tror jeg nesten ikke at man kan få tilbake..det er nok fordi man har blitt voksen det;)Men den voksne julestemningen, den er på plass. Her oser det av julestemning i disse dager:)

 

I dag kom juletreet inn i finstuen, og nå lukter det jul i hele huset.. Jeg kjenner at det kribler litt i magen etter å se treet færdigpyntet. Jeg kjenner også at nå falt den siste brikken på plass..juletreet er liksom den siste brikken for å få den opptimale julestemningen! Når treet er i hus, DA er julen også i hus:) Jeg kan love at når treet blir pyntet i kveld, ja da kommer det også bilder av et julehjem fra Jorde gård.

 


Ellers i dag har mannen i huset (byggingeniøren) et lite..eller egentlig ganske stort prosjekt på gang. Han har nemlig tatt på seg jobben med å lage årets pepperkakehus sammen med ungene. Denne gangen skal det bli en kopi av huset våres..men monteringen tar litt tid. Blir spennende å se hvordan det blir når det er færdig.

 

Resten av kvelden skal gå med til å lage kransekake og til å se håndballkampen, og selvsagt skal juletreet pyntes!

Til alle som titter innom ønsker jeg en flott 4.søndag i advent!

-Anne M-

Julestemning

Julestemning i alle husets rom.. denne gangen kommer bilder fra kroken i tv-stuen i 2. etasje:

 


I den gamle skuvesengen har det dukket opp to bustete nisser med røde luer.. Mere skal det ikke til for å skape litt julestemning!
 Julefølelsen og den orntlige julestemningen blir ikke komplett før juletreet er på plass, og før det lukter granbar i hele huset.. Men til helgen tenker jeg at vi skal få inn treet og pyntet det. Hvertfall håper jeg på det;)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin tirsdagkveld:)

-Anne M-I år som i fjor...

I år som i fjor har det kommet opp granbar på peishylla.. Forskjellen fra i fjor til i år er bare at i år er det jukse-granbar!

 Fy-skamme meg! Tenk å dra inn jukse-granbar da;)

Jeg liker at ting skal være ekte, og vet at jeg både har skrivi det, og sagt det før at det skal aldri inn i mitt hus, men disse jukse-grankvistene overasket meg faktisk.. Jeg synes de ser ekte ut, og ikke var de dyre heller.. De er fra Nille.

Granbaren som jeg tidligere har hatt på peishylla drysser jo etter noen dager, derfor er desse jukse-kvastene midt i blinken til peishylla:)

 


En ting som ikke kommer inn i dette huset (og det er jeg helt sikker på), det er jukse-juletre!!!

I dag har jeg og mannen vært på juletrejakt, og funnet værdens fineste juletre fra egen skog. Gleder meg til det skal pyntes..om en uke håper jeg!


Ellers har vi vært hos bryllupsfotografen i dag og plukket ut rammer, og sett litt på bildene. Jeg gikk ut derfra med et STORT smil om munnen..for bildene blir så fine, rammene var utrolig kule, og nå bare gleder jeg meg til de kommer opp på veggen:)

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en stålende lørdag:)

-Anne M-

 Julegave-produksjon

Helgen har kommet, og fredagsstemningen er på topp her i huset:)

Jeg og eldstejenta (på 9 år) har brukt noe av kvelden på å lage julegaver.. Vi har laget såpe og pyntet de. Har faktisk aldri prøvd det før, men må si at dette falt i smak hos både meg og eldstejenta, så dette må vi gjøre mere av!


Nå er det straks på tide å synke ned i sofaen i tv-stuen og se på håndballkampen:)

 

God helg, og fin fredag til alle som titter innom!

 

-Anne M-

Juletre-hygge på kjøkkenet

Det har kommet inn et lite juletre på kjøkken-øyen!

I går reiste jeg på Kid og kjøpte en metall-bøtte, og juletrepynt, og så reiste jeg tre-fire hundre meter bortenfor her på en liten skogflekk (eiet av Jorde gård..ikke noe tjuv-hogst nå heller) og røsket med meg et bitte-lite grantre.. Og vips så ble det enda litt mere julestemning på kjøkkenet:)
I dag ble det 2. adventslyset tent..nå nermer det seg. Slik som dagene og ukene flyr så går dette fryktelig fort frem til jul:)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin 2.søndag i advent!

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits