desember 2012

Happy new year!

 

Happy new year! Siste blogg innlegg fra meg i 2012.. Her er nyttårs bordet dekket, og kalkunen skal snart settes i ovnen.

 

Tenkte å dele bord bildene med dere. I år hadde jeg ikke planlagt noen bord dekking siden vi skal være alene her, men det er egentlig da man må være kreativ og bruke det man har.

 

Jeg valgte rett og slett og bruke glass og krystall lysestaker, spre de rundt på en sølv løper og pynte med sølv julekuler og litt granbar.Godt nytt år kjære alle dere som titter innom Jorde gård! Vil samtidig takke dere for koselige kommentarer og mailer dette året. Uten dere hadde dette vært kjedelig, så tusen takk ♥

 

-Anne M-
 

 

Bildreras fra året 2012

 

Siden året 2012 snart skal erstattes med året 2013 tenkte jeg å sette sammen en haug av bilder i ett innlegg. Dette blir et rent interiør innlegg med bilder fra små og store prosjekter inne og ute, men også interiørbilder jeg har tatt i løpet av året 2012. 

Påsketider:

  

Loftprosjektet, dette skal bli et soverom, men det stoppet opp ettersom våren kom og vi prioriterte uteomerådet.

 

 

 

Tv stuen i andre etasje, denne stuen blir bare mere og mere brukt av eldstejenta, og mindre og mindre brukt av oss..men det er også meningen.

 

 

Vi skiftet ut noen møbler på hytta og gjorde noen endringer der.
Vår i luften og friske pastellfarger kom inn i huset.

 

Bruka bolle samlingen min vokser og vokser.. 

Vi fikk åtte fine små kyllinger, som etter hvert ble 7 fine høner som legger fine gode egg, og en fjong hane som passer på.

 Utemøblene kommer på plass, og endelig er våren og sommeren her.

 

Og siden hele hagen skal fylles opp hogges alle de gamle eplebuskene.Og gravingen er i gang..
 

Sommer utendørs.. 

Og sommer innendørs..

 


Det jobbes i hagen.. Både ut i de sene nattetimer, og lange dager.

 

Rosa sommerfarger ble byttet ut med blå farger.

 


I plante kassene begynte det å spire.


To stabbur ble flyttet på.

 

 

Høsten kom og pasteller og lyse farger ble byttet ut med mørkere farger.

Barkrakkene på kjøkkenet ble byttet ut med blanke Tolix barkrakker ♥

 
Det blå i stua ble byttet ut med grått og beige..høsten og vinteren ønskes velkommen her også!

 


Den hvite fine speilkommoden i gangen ble byttet ut med en fin og enda mere praktisk kommode.Stolene i den ene stua ble byttet ut med grå stoler.Et nytt lite stabburs hus kom på plass i det den første snøen kom.


Vårt siste prosjekt som fortsatt er under arbeid..kjøkken på hytta.Jul på Jorde gård ♥

Dette er noen interiør bilder gjennom året som har gått her på Jorde gård. Vanskelig å plukke ut, jeg har jo flere tusen bilder fra det siste året:)

Det som er gøy for meg selv er nemlig å se på bildene hva som stemte og hva som ikke stemte like bra.. jeg håper du som titter innom kanskje finner noe inspirasjon i bildene mine!

Stor nyttårsklem fra meg!

-Anne M-

 

  

 

 

 

 

Den skiller seg ut..

 

Den er gammel, rosa, skjør og den skiller seg ut der den henger på juletreet! Jeg snakker om en enslig julekule..den er ikke lik noen andre på treet, men allikevel så elsker jeg den.

 

Den har jeg fått fra min bestemor som døde i høst. Som barn husker jeg at jeg kunne stå og beundre juletreet til besteforeldrene mine i timesvis og det pga all den gamle fine pynten. Min kjære bestemor og bestefar pleide å dele ut en julekule titt og ofte..spørst om de så gleden i øynene mine når jeg så disse gamle flotte kulene. Dessverre har jeg bare en igjen, og den henger på treet og minner meg om barndomsminnene og ikke minst om min kjære bestemor. (så er hun litt med meg i jula på en måte) :)


Dagen i går var utrolig koselig. Julemiddag, familie og masse fine julegaver. Ungene var helt i hundre, og de kosa seg som aldri før.

 

I dag går turen til mamma. Flere i  familien kommer også og vi skal spise ribbe og kose oss enda mere.

 

Gledelig 1. juledag!

 

-Anne M-God jul!

 

Juleferien er her, treet står pyntet, gavene er pakket inn, maten er kjøpt inn og det meste begynner å bli veldig klart på Jorde gård for julefeiringen 2012!

 

Jeg tenker at det kommer til å bli en liten juleferie fra blogg også, hvis ikke jeg får fryktelig lyst til å skrive om noe da;)

 

Så derfor vil jeg ønske dere alle kjære lesere En riktig god jul!

 

 Juleklemmer fra Anne M.

 

♥

Grønt og glitrende

 

Et grønt og glitrende juletre står ferdig pyntet i finstuen!

 

Og en ting er helt sikkert, nemlig at det kommer ikke røde kuler på dette treet! Jeg ble super fornøyd med hvit og sølv farget pynt;)

 

 Det er mannen i huset som har vært så flink å finne dette flotte treet. Jeg tror helt ærlig at det er det tetteste og fineste grantreet vi har hatt her i huset!

 

Nå kan julen bare komme..snart hvertfall.

 

Her er årets juletre:


Pynten er fra Kid og Bohus.

En fin kveld ønskes til deg som titter innom!

-Anne M-

  

Tripper etter å..

 

Jeg går og tripper etter å pynte juletreet!

 

Gleder meg som en liten unge til juletrepyntingen, men jeg må rett og slett vente til det blir tid. Pynting av tre skal være en koselig familie ting, med julemusikk i bakgrunnen, gløgg i koppen og småkaker på bordet.

 

På onsdag vil juletreet på Jorde gård stå ferdig pyntet. Mange har kanskje fått med seg at jeg skal pynte treet med sølv og hvitt i år. Jeg er jo i grunn en jente som MÅ ha rød jul, men siden denne stuen ikke kler rødfargen så godt så skal jeg i år pynte med hvitt og sølv. Resten av huset er jo rød jul.

 

Hvis det blir for kaldt med bare sølv og hvitt på treet så kan jeg jo alltids henge på de røde store glasskulene jeg har brukt før om årene i tillegg.. (planene er klar med andre ord)

Jeg skal vel greie å vente etpar dager til;)
Disse to nissegnomene er det eneste i finstuen som er rødt, men de passer så fint oppi butten på gulvet så der må de nesten få lov å sitte;)

 

Nå må jeg nesten bare sette i gang med det kjedelige husmor oppgavene jeg har utsatt i hele kveld. Gjør alt for å slippe unna, tar bilder, redigerer, blogger, shoppet, en kaffekopp...men NÅ er det skjerpings her;)

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin kveld!

-Anne M- 

Heldige meg!

 

Jeg er heldig jeg som har så snille bloggvenner som lager ny header til bloggen min ♥

 

Snille Frøken Stine med bloggen http://edelstein.blogg.no/ var så snill og laget denne fiiine nye headeren for meg:)

 

En stor takk til deg!

 

Årets julekort

 

Noen husker kanskje «kulissene» jeg pyntet opp for årets julekort.. Resultatet skal dere få se nå!

 

Det er ikke verdens enkleste oppgave å ta bilder av tre barn på en og samme gang. Den ene vil se hit og den andre vil se dit og den tredje og eldste har bestemt seg for å være sur på mammaen sin fordi hun må være med på julekortbildene og ville derfor ikke smile på et eneste bilde. Ja, ja, slik er det bare, men resultatet ble bra lell det;)


 

Dette er jo gull-ungene mine:)

 

 

 

Blogg blir nesten ikke prioritert nå..har så mye jeg skulle vist og tatt bilde av men tiden strekker ikke til dessverre.

 

-Anne M-Jule dekket bord

 

Desember er tid for gjester, hyggelige middager, og god stemning rundt bordet. Å dekke på og pynte et middagsbord når man venter gjester er alltid gøy.

 

Vi på jobben hadde julebord hjemme hos meg i går, og kosa oss med ost og kjeks og mye godt i glasset.

 
 

Duk til tre meters bord har jeg gitt opp å finne i det stoffet og den fargen jeg vil ha, så denne duken er metervarestoff bestilt fra stoff og stil.

 

 

 

Løperen er fra Bohus.

 

 

 

 

 

Jeg fikk i går smake på den mest himmelske sprudlevinen jeg noen gang har smakt. SÅ god! En eks kollega som var med på julebordet hadde med seg ei flaske fra Tyskland. Dette er vist en kjempe populær drikke i Tyskland i følge henne..og det skjønner jeg kjempe godt for den var virkelig god. Rett på polet over helgen for å høre om de får bestilt inn, og får de det så skal jeg hamstre opp;)

 


 

I skrivende stund sitter jeg på hytta, med fyr på peisen og en arbeidsøkt i vente. Malerkosten skal få svingt seg. Vi skal beise noen vegger og gjøre klart til å sette inn nytt kjøkken. Dette er den lille hemmeligheten jeg har nevnt. Kjøkkenet har kommet, og vi har en del arbeid å gjøre før vi kan montere det. Men en ting er helt sikkert, det kommer til å bli kjempe fint;) Noen stikkord: -Kremhvitt, lunt og rustikk. Men jeg tipper at det meste av arbeidet må vente ti| etter jul.. Har jo noe julestri hjemme også som skal gjøres;)

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en god helg!

 

-Anne M-

 

 

 

Jul på kjøkkenet

 

Det er jul på kjøkkenet også, og det er jo her vi bruker mest tid i løpet av en dag så det er ekstra koselig med jul i dette rommet. 

Et minijuletre har fått plass her inne også, og kjevle-staken står på vifte hetta og lyser opp.

 

Pepperkake baking:) Bildene er fra søndag da vi bakte pepperkaker her i huset. Kveldens baking er i gang, og det er Sarah bernhardt som lages. Så her i huset lukter det kake;)

Jeg ønsker deg som titter innom en fin desember kveld!

-Anne M-

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Jul på tunet

 

Det er ikke bare huset inne som skal pyntes til jul nå i desember. Uterommet skal også markere at det er desember og jul. Overdreven bruk av julelys og utendørs julepynt er (med fare for å krenke noens meninger) det styggeste jeg ser! Utejulen synes jeg skal være vakker, sart og naturlig. Et utejuletre og vakker pynt som kvister, kranser, gamle bruksgjenstander og en og annen julenisse synes jeg at blir en fin julevelkomst på trappen eller ute på et tun. Jeg har måttet prøve meg frem for det er ikke lett! Jeg vil ikke ha for mye pynt og det skal helst se naturlig ut, men nå har jeg funnet ut hvordan jeg vil ha det på tunet og ved inngangsdøren denne julen. Det eneste som mangler er masse grankvister som jeg skal legge på trappen som en dørmatte.

 

Naturkranser på inngangsdøren. Disse kjøpte jeg på Josefine i går. http://www.josefinegol.no/ Dette er som dem skriver en rykende fersk nettside, så produktene vil komme ut etter hvert.

 

 
 

Og så over til det lille tømmerhuset på tunet: Her kommer hønene til å trives tenker jeg!

 
Vi har pyntet tømmerveggene med gamle treski og julenek. En gammel kjelke står også til pynt sammen med to gamle stabber som lå inne i tømmerhuset. (Kjempe fine som sittekrakker) Døren er pyntet med en krans fra Bohus.

 

Jo mere jeg ser på dette lille tømmerhuset jo mere glad blir jeg. Fargen er nyyydelig slitt av vær og vind, og slik skal det få lov til å være.I morgen etter jobb skjer det saker og ting.. Hemmeligheten som jeg har nevnt kommer;) Jeg skal røpe litt nå med tre små hint: -Lastebil
-Bytte ut
-Fjellet

 

Hihi, noen som klarer å gjette seg frem til hva slags hemmelighet vi har?

 

-Anne M-

 

 

 

Så tenner vi det første lys..

 

I dag kosa vi oss med sen frokost på Jorde gård. Det første lyset på advent staken våres ble tent, og fra og med i dag kommer vi til å tenne dette lyset hver eneste gang vi setter oss for å spise rundt dette bordet;)

 

Vi kommer rett fra en koselig juletrefest med barnehagen. Flinke unger og flinke voksne som laget så flott underholdning:) Nå er det straks pepperkakebaking som står på planen her i huset, etterfulgt av risengryns grøt. En ordentlig kosedag med andre ord:)

 

Jeg har vært ute og knipset bilder av det nye tømmerhuset på tunet.. jeg har pyntet med julenek og gamle treski på tømmerveggene. Bilder kommer senere;)
 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin første søndag i advent!

 

-Anne M-En julepyntet finstue

 

Finstuen er julepyntet, og jeg er kjempe fornøyd med hvit/sølv/natur jul i denne stuen i år. Men uansett hvor fornøyd jeg er så blir det rødt i resten av 1. etasje.

 

Vi har vært effektive i dag. Jeg har fått handlet kranser til den doble ytterdøren. Grove flotte kranser. Og litt stæsj til finstuen. Vi har også vært på skogtur og plukket ut hvilket tre vi skal hogge til juletre i år. Det var både snørr og tårer fra de to minste, men ikke så rart når vi må labbe i nysnø i oppoverbakke, og når ho mor aldri blir fornøyd med hvilket tre vi skal ha;) Men når vi endelig fant det var det stor jubel blant både store og små. Vi tok likeså greit med oss to små mini juletrær også. Det ene har fått plass i finstuen. Er så koselig med disse mini juletrærne som man med god samvittighet kan ta inn flere uker før jul. Det store juletreet må nok vente til noen dager før selve juleaften.
 

Til deg som titter innom ønsker jeg en fiiin kveld, og en fortsatt god helg!

 

-Anne M-, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits