SPISESTUA

Fiks ferdig!

 

Fiks ferdig!

 

Bordplaten er ferdig og tatt i bruk! Etter to strøk med tyrilin hvit kalkbeis har jeg hatt på to strøk med tre stjerner matt lakk. Genial lakk..man ser den jo ikke.

 

Her kommer noen flere bilder av et julepyntet bord.( Litt enklere julepynting her i huset i år..men det føles allikevel som jul, og det er noen røde innslag innimellom.)

 

Nå gleder jeg meg bare til juletreet kommer på plass. Vi hogget juletre på søndagen og jeg tenker at på tirsdag eller onsdag så skal treet få komme inn. DA kommer det bilder;)

 

 

 

 

 

En fin kveld ønskes til deg som titter innom!

 

 

 

-Anne M-

  

 

 

Se så fin den blir!

 

Se så fin den blir! Bordplaten.. Den har gått fra å være mørkebrun-svart til lys og fin trefarge.

 

Etter at platen ble pusset ned (hos en møbelsnekker) har jeg hatt på to strøk med tyrilin hvit kalkbeis, måtte pusse litt mellom lagene. Nå venter jeg bare på at den skal bli så tørr at jeg kan gå over med tre sjerner matt lakk. Den skal da gi en slitesterk hinne uten at man ser den..

 

Jeg er så fornøyd med «den nye» spisestuen vår, derfor må jeg bare vise et par bilder fra bordplaten.

 Minijuletre er også på plass..så selv om spisestua er et eneste stort kaos nå så begynner det å ligne på jul her i huset fordet.
Tar med et par stuebilder også:

 

I kveld er det julebord med venner og Hellbillies konsert på Storefjell.

 

Til alle der ute ønsker jeg en fin lørdag kveld!

 

-Anne M-

 

Blå

 

Selskap på selskap:))

 

Denne helgen har det vært selskap hver dag her i huset:) Vi har feiret fem års dag:)

 Gutte bursdag = blå

 

 

 

Et par små tips fra meg, som på ingen måte er nye tips, og som mange andre også bruker, men deler allikevel;)

? Henge ballonger på en rekke og skrive bursdagsbarnets navn på ballongene. Enten med tusj eller teip.

-Pynte bord med dyrefigurer eller annen sjarmerende leker barnet liker.

 

 

 

 

 

-Anne M-  

Skinnfell fra Fellmakeriet

 

Den flotteste skinnfellen i hele huset er ingen tvil skinnfellen fra Fellmakeriet. www.fellmakeriet.com

 

Den er spesial laget til gyngestolen og etter vårt ønske har Anne Kari Eriksen som driver fellmakeriet trykket på Jorde gård. Den er bare så utrolig flott!

Foran peisen i gyngestolen skal jeg virkelig kose meg i vinter!

 

Disse skinnfellene med trykk er et håndtverk som pynter opp et hvert møbel, en hver hyttevegg, eller en flott benk osv.  

 

Hos Fellmakeriet finner du et stort utvalg i skinn- alt fra store sengefeller til små produkter som puter, fotvarmere, muffer, pannebånd, skjerf og sitteunderlag. Flotte gaver å kjøpe til runde tall, brylluper, barnedåper o.l

 

 Og vet du at i gamle dager reiste skinnfellmakerene rundt i landet og sydde skinnfeller på gårdene etter behov, og trykket på dem med diverse mønstre. Og hvert mønster har sin betydning.

Jeg er hvertfall ikke i tvil om at dette er den flotteste fellen, og at den har fått hedersplassen!

Nyt kvelden.. Det skal jeg..forran peisen i gyngestolen!

-Anne M- 

 
Krans på peisen likevel!

 

Når jeg har fått en ide eller tenkt på noe en stund skal det mye til for at jeg ikke kommer til å prøve det ut.. (i forhold til interiør) Jeg kan være ganske bestemt! Derfor var det nok ikke langt unna at jeg stod med sement i den ene hånda og brukande verktøy i andre hånda for å tette «hullet»/hyllen i peisen..og det bare fordi jeg ville ha krans på peishetta. Ærlig talt frøken husfrue! Noen ganger kan man lure litt på seg selv.. Godt jeg har en bedre halvdel som får meg til å tenke fornuftig av og til;)

 

Jeg bestemte meg likevel for å prøve med en krans, og resultatet ble slik:

Det hadde jo blitt finest om denne hyllen i peishetten ikke var der, men, men.. Jeg er fornøyd likevel! Funket helt greit!

 

Helg igjen da, og fredag kveld!

Til alle som titter innom ønsker jeg en fiiin fredagskveld og en godt helg!

-Anne M- 

Pengehøne på peisen

 

Hønene legger egg som bare det nå, og det betyr noen kroner i kassen til barna. De selger nemlig egg til slekt og venner og putter pengene på en sparebøsse.

 

Egg penger bør jo ha en spesiell sparebøsse, og hva passer vel ikke bedre enn en høne sparebøsse.

 

Den kom i posten i dag og fikk hedersplass på peishyllen.

 

 

Sparebøssen er fra merket Sia og kan skrives på med kritt.

 

Det er forresten kjempe gøy og se at så mange er innom Jorde gård for tiden. Og ekstra gøy er det med tilbakemeldingene dere legger igjen! Tusen takk:)  Det gir meg lyst til å blogge og fortsette med dette;)

 

Jeg går og tenke ut en liten trekning / konkurranse her på bloggen i løpet av nærmeste fremtid, så følg med! (som en takk til dere lesere)

 

 

 

Ha en fin ny uke!

 

-Anne M-

 

 

Vedkurv fra LAMA

 

Endelig ble den min! Vedkurven fra Lama som jeg har siklet på i lang lang tid..

 

Fylt med nydelig bjørkeved står den foran peisen og vedstabelen min og pynter opp!

 

Tusen takk for alle de fine kommentarene jeg har fått om forrige innlegg:) Veldig gøy med så mye tilbakemeldinger fra dere! Tusen takk:)

 

God helg!

-Anne M-

 

Blå Fasan i tallerkenhylle.

 

God fredags kveld!

 

Her på Jorde gård skal fredagskvelden bare brukes til å slappe av.

 

En glad-melding fikk vi i dag, nemlig at gravemaskinen kommer på mandag! Jippi! Da blir det fylt opp, planert og fint nedenom huset sånn at vi får hage der også:) Har for lengst begynt å tenke på hvilke blomster og busker som skal plantes der, og jeg og mannen min har laget en skisse på hvordan det vil bli. Planlegging er viktig, og nesten halve jobben.

 

Kveldens bilder er fra spisestuens tallerkenhylle og pynten i den. Jeg elsker tallerkenhyllen våres. Min kjære bestefar på 85 har laget den for noen år siden. Og de nydelige asjettene fra Egersund (blå Fasan) er arv fra min kjære oldemor. Jeg er så utrolig glad i disse asjettene, men de er kjempe gamle og skjøre så derfor står de bare til pynt. En vakker dag håper jeg at jeg har flere deler til dette serviset, og gjerne noen som kan brukes uten å være redd for at de går i stykker ♥Til alle som titter innom ønsker jeg en fin fredagskveld, og en flott helg!

-Anne M-

 


 

Fredags-stemning:)

Fredags-stemningen har senket seg over Jorde gård..det er mørkt ute, men stjernene skinner høyt der oppe..inne i varmen sitter husfrua på kjøkkenet og blogger et fredags-stemnings-innlegg til sine lesere. 

Her er det fredags-stemning:)
God fredag!

 

-Anne M-Nydelige lykter

På lørdag var jeg på en liten handlerunde..og der sto de, noen nydelige lykter!
Lenge har jeg vært på leit etter to store glasslykter som kan stå på spisestuebordet, så når jeg så disse ble de selvsagt med hjem:) Det fine er at de passer både til kubbelys og også til vanlige lys...og jammen kan man bruke de som vase også! ;)

Jeg er nok litt ekstra glad i det klassiske og tidløse, og et par slike lykter er så absolutt tidløse... Bare se så fine de er:


Fra før hadde jeg denne runde glasslykta som her blir brukt som vase. Mønsteret i den og de to høye er ganske likt.VELDIG fornøyd med dette kjøpet;)


Til helgen skal jeg og Svein på biltur. Da skal vi kjøre til gjestegiveriet Brukt og antikk som ligger i Gausdal. Der skal vi hente et gammelt, tungt og lite lintøyskap.  Jeg har kun sett et bilde av det så jeg vet ikke om det er like fint i virkeligheten, men håper på det. Billig var det også..bare 500 kr, og da jeg sendte mail på det var det akkurat satt ned fra 1000 kr. Et lite røverkjøp;) Planen er selvsagt å pusse det opp:) Gleder meg som en unge på jul-aften!

Nå titter solen frem mellom skyene her på Jorde gård!

En fin dag og kveld ønskes til alle som titter innom:)

-Anne M-

 

 Klokke

Klokken som vi bestilte fra Lobelia.no har endelig kommet! Gjett om jeg var spent da vi pakket den opp! Heldigvis var den like fin i virkeligheten som den var på bildet fra butikken:)

Her kommer bilder :


Det er mulig at den skal flyttes et lite hakk nedover..kansje den henger bittelitt høyt opp?


Jeg synes klokkens røffe utseende gjorde seg på den lyse veggen og inntil resten av spisetuen.. Alltid godt når man blir fornøyd:)


I dag våknet jeg til sol og varmt vær! Utrolig deilig etter så mange dager med møkkavær:) Ungene har fått bade og har løpt rundt i sommerklær hele dagen... Så utyrolig herlig med sommer!!!

Festspillene i går viste seg å bli enda bedre enn forventet! Jeg hadde det så utrolig gøy..og med gnagsår på begge helene tyder det på at dansegulvet ble flittig brukt:) Jammen meg godt å komme seg ut en gang i blant og treffe gode venner!

Nå skal det grilles i finværet:)

Jeg ønsker alle som titter innom en nydelig dag!

-Anne M-

 

Vårstemning innendørs

Nå er det ikke mye som tyder på vår utenfor her.. her laver snøen ned, og tunet som begynte å bli bar for snø og is er igjen dekket av et hvitt teppe med snø!  Fysj!!! Får håpe det blir sol og varmt igjen veldig fort slik at det forsvinner...

Men som jeg alltid sier, været kan man ikke gjøre noe med, og da nytter det ikke å klage! (selv om jeg klager litt fordet) Da får man heller gjøre det beste ut av det, og for min del blir det å lage enda mere vår-stemning innendørs:) Det er jo alltid gøy!

Jeg merker at det blir stadig mere farge rundt om i hele huset nå..enten i form av blomster, puter, pynteting eller lys..I spisestuen henger de samme liftgardinene året rundt..og jeg ELSKER de liftgardinene! De er i et åklemønster og er kjøpt på husfliden. Jeg har duk/ løpet i samme mønster og ønsker meg veldig etpar puter til de to spisestuestolene med armlene..  Det fine med disse gardinene er at de passer så godt til tømmerveggene og til dette rommet slik at de passer år etter år, og uansett årstid!Ha en fin dag i snøværet, vårsolen, regnværet eller hva nå slags vær du har der du er:)

Tenk i morgen er det alt fredag og helg:)

-Anne M-

Fyr på peisen..og endelig fredag kveld!

Fredag kveld, endelig!!! :) Atter en gang har helgefølelsen og kveldsroen senket seg over Jorde gård. Inne har vi fyr på peisen, mens ute drypper regnet ned. Da er det godt med fyr på peisen , snart x-factor på tv og en god armkrok å krype inn i;) Med disse bildene ønsker jeg deg en like koselig fredagskveld;)

-Anne M-


SpisestuenI spisestuen er det to vegger med tømmer. Siden det er tømmer i alle veggene i hele første etasje syntes vi det var litt fint å kunne vise det fram. Tømmeret i veggene har aldri før vært synlig, det har kunn hatt oppgave som reisverk med panel utenpå. Tømmeret var derfor ikke høvlet fint, så for at disse to veggene skulle bli fine måtte de høvles og pusses. Det var en stor og støvete jobb! Resultatet ble vi veldig fornøyde med. Peisen som deler opp kjøkkenet og spisestua er ny og muret av en lokal eldre mann.


 

I spisestua har vi bordplass til 12 personer. Bordet er 3 meter langt. Bordet og stolene er nye og kjøpt på bohus.

Tallerkenhylla som henger i spisestua har jeg fått av min bestefar. Han har laget den. De koselige tallerkene har jeg fått etter min oldemor.

 
Spisestuen og kjøkkenet har åpen løsning. Det har stuene videre innover også.


En god idè! Bevar avtrykk etter de små på en dekorativ måte! Dette søte, sjarmerende lille vinduet fant jeg på loftet da vi ryddet ut. Jeg tok vare på det fordi jeg syntes at det var så fint, og fordi jeg ville bruke det til noe. Etter litt tenking fant jeg ut at disse tre rutene kunne få avtrykk av barna sine hender/føtter. Avtrykket er tatt på baksiden av glasset sånn at når det vaskes støv forsvinner ikke avtrykket.  


Dette var noen bilder fra vår spisestue

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits