STUENE I 1.ETASJE

Jeg prøver igjen!Jeg prøver igjen! Vi har noen planer for gården fremover, og jeg ser for meg at Jorde Gård bloggen skal få nytt liv! Vil fortelle mere om det senere;) Jeg kan røpe såpass at det har noe med gården å gjøre. 

 

Tine k og chhatwal & jansson

 

Hei, og fin ny uke..

 

Her nytes det at dagene og kveldene er lyse og lange! Nå gleder jeg meg virkelig til å kunne plante blomster i krukker og bed og begynne å pynte opp ute på tun og i hage. Men er nok litt tidlig enda.. Så enn så lenge får jeg kose meg med at stua har landet på vår og sommer stilen sin. Putene fra forrige innlegg samt de enda nyere putene fra samme merke gjør virkelig susen i sofaen. En ny krukke fra Tine k har også funnet sin plass?og den var myyye større enn jeg hadde trodd, men det gjør virkelig ingen ting. Jeg liker den;)


Ellers skjer det noe både innendørs og utendørs om dagen. Loftstua jobbes det med, og håpet om å ha den klar til påske går nok ikke, men det er jammen ikke langt unna heller. Gleder meg sånn til å vise bilder derfra.

 

Utendørs er det veranda og glassveranda som det jobbes med. I helga fikk vi på plass alle vinduene i glassverandaen. Følger du meg på instagram kan du se bilder fra glassverandaen. (annemmj)

 

 

 

-Anne M-

 

Chhatwal & Jonsson

 

 

Endelig har jeg to Chhatwal&Jonsson puter i min stue! Disse har jeg tenkt leeenge på før jeg kjøpte de, (pleier vanligvis å være nokså spontan på putekjøp) Venter også på to til i mønster Old paisley i fargen blå.

 

Interessert i å lese hva som skrives om putene fra Chhatwal & Jonsson? Dette er hva de skriver om sine produkter:

«Chhatwal & Jonsson er en kjærlighetshistorie mellom Øst og Vest som startet på en reise til India. I India oppdaget vi dyktige tekstilarbeidere som ivaretar de fantastiske håndverkstradisjonene som finnes her. Kombinasjonen av den indiske tekstilarven med skandinavisk farge og design, resulterte i Chhatwal & Jonsson. Vår ambisjon er å lage produkter for en enkel, fargerik og moderne stil. Vi liker å blande moderne og etniske stilarter, vi liker blandingen av gammelt og nytt og vi liker å sette personlig preg. Alle produkter er håndlaget, så eventuelle "feil" er derfor en del av skjønnheten.»

 

 

 Og her er hvordan de ser ut i min stue:
 
 

 
 

 

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene siden sist innlegg! Det er SÅ gøy å være litt tilbake igjen på blogg;)

 

-Anne M-

 

 

 

 

 

 

 

Snart jul

 

Snart jul.. Det nærmer seg veldig, og jeg må virkelig begynne å tenke på hva som skal bakes, når jeg skal ta siste julegaveshoppingen og ikke minst sette av tid til alle forberedelsene som julen drar med seg.

 

Jeg elsker julen!

 

Julen får som regel ikke komme inn i dette huset før første desember, og da kommer det meste frem. Første desember er jo alt til neste helg, og da skal jeg på tur til Tallin, på julemarked. Derfor har jeg satt frem noen svibler og så vidt startet så smått med å tenke på julepynten.

 

Kalenderen til ungene er vertfall det viktigste, og i går kveld ble den 100 % klar. Det eneste som er litt annerledes med julekalenderen i år er at den vi vanligvis bruker er forsvunnet. Min mamma har for noen år siden laget en stor julenisse som pakkene henges på, men jeg klarte ikke å finne den blant alt rotet på loftet i år. Jeg vet at den er der oppe, men det er litt spesielt i år med en diger sofa i mange deler som står lagret der oppe, masse materialer og byggeting. I år blir derfor kalenderen en trebutt full av pakker.

 

 


 

 

En annen ting som snart skal skje..muligens i løpet av neste uke er å pusse ned spisestuebordet og stolene. Denne bordplaten er den mest idiotiske bordplaten jeg vet om. De rillene/ sporene som går langs over hele platen er noe forferdelig greier. Smulesamler kaller jeg det! Da vi kjøpte bordet for seks år siden ville jeg ikke ha de sporene, men fra fabrikk fikk vi beskjed om at på dette bordet med de målene vi ville ha så gikk det ikke an å velge bort de sporene. Har du hørt noe så dumt? Bordet ble uansett laget etter bestilling, så hvorfor de ikke kunne lage slett bordplate det aner ikke jeg..vrangskap!

 

Men nå har vi sett oss så lei på disse sporene som samler opp alt mulig matrester, og det er nesten umulig å vaske bordet, så nå skal vi endelig få de vekk. Vi har kontaktet en møbelsnekker som skal pusse ned hele platen for oss. Samtidig skal alle stolsetene pusses ned. Så endelig vekk med denne fæle bordplaten og den mørke fæle fargen. Nå skal det bli lyst og fint!

 

 

 

  

Et hamp teppe har også kommet i hus, og planen er at juletreet skal få plass på dette teppet;)

 
Nå skinner solen ute så kanskje jeg skal gå og plukke meg et lite juletre til kjøkkenøya..

 

Ha en fin lørdag!

 

-Anne M-
 

 

 

Adventstake

 

God kveld! Nå er det ikke lenge til advent, og både kalendere og advent staker skal planlegges. Noen går for tradisjon og har den samme staken hvert år, mens andre vil ha forandring og noe nytt. Jeg tenkte derfor å vise dere mitt nyeste kjøp på interiørfronten. De vakreste lysestakene fra Kahler. Disse kan fint brukes som advent stake, men også som pynt resten av vinteren.

 


Disse stakene finnes vertfall i hvit, grå og grønn farge. Jeg endte opp med hvit.

 

 

 

Ellers her i huset: soverommet er så å si ferdig. Mangler å få opp lampen, men det må vi ha elektriker til å gjøre. Garderoben: Venter på leveranse på både en skillevegg, kommode og hyller, så der står det stille. Men bilder kommer da alt er klart;)

 

 

 

Den siste tiden har jeg ryddet VELDIG i tingene våres. Etter fem år i huset har det virkelig hopet seg opp med lysestaker, pynteting, fat og boller av både ny og gammel dato. Jeg begynte rett og slett å føle at det ble for mye rundt her. Jeg tror 40% av tingene er ryddet vekk. Føles utrolig deilig. Jeg husker følelsen av nytt hus (ny-oppusset) Da det føltes litt tomt her og der, masse plass til ting, og man begynte jobben med å fylle opp de tomme plassene.. Litt rart å skulle starte jobben med å rydde frem de tomme plassene igjen, men det trengtes virkelig. Nå føles det bare godt å ha noen ledige plasser.

 

-Anne M-

 

 

Skinnfell på stua

 

Jeg har nok mistet tellingen på hvor mange skinnfeller / saueskinn jeg har, for er det en ting jeg bare MÅ fylle huset opp med så er det nettopp saueskinn! De siste årene har jeg kun investert i saueskinn fra lokale sauer. Det man får kjøpt til 500 kr på bohus, ikea og andre kjeder er ikke til å sammenligne med ekte vare. Det er i hovedsak skinn fra gammelnorsk spælsau som jeg synes har de fineste skinna. De er langhårete og har kjempe mange fine fargenyanser. I går investerte jeg i et nytt skinn. Et brunt et som har lysebrune tupper..kjempe fint, og det er lysere enn det andre brune jeg har. Bare ta en titt!

 

 

Ser nesten ut som det er bamsefar som ligger over stolpuffen;)

 

Denne helga har gått med til hyggelig besøk, fjelltur, familietid og hagearbeid.

 

Ha en fin start på den nye uken!

 

-Anne M-
 

Stuebilder

 

Vi er hjemme igjen etter fire fine dager på hytta. Borte bra, men hjemme best. Nå er klesvask nummer tre i maskinen.. og da har vi faktisk vasket to maskiner med klær på hytta i tillegg! Jada, blir litt klesvask når en familie reiser på hyttetur;)

 

Vel hjemme var det husvasken som jeg ikke fikk tatt før vi reiste som sto for tur, så nå er huset nyvasket.. Herlig å starte ny uke med reint hus!

 

Under stuebordet ligger det nå et teppe, og det har jeg tenkt lenge på at jeg vil ha..angrer bare på at jeg ikke har kjøpt det før..mye lunere og koseligere nå!

 

Ha en finfin søndag, og en flott start på en ny uke!

 

-Anne M-


 

Gammelt blir nytt

 

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet til gamle møbler og gamle ting. Og selv om huset våres har noen gamle møbler og ting så er det ikke hva som helst som får komme inn her. Det (møblene) MÅ vær praktisk, og det MÅ vær i så god stand at det skal kunne brukes sånn at barna ikke kan skade seg på det.

 

Men over til overskriften:

 

I dag har jeg «laget» noe av noe gammelt. Da vi hentet det gamle tømmerhuset som står på tunet (hønehuset) så stod det en ødelagt gammel tønne med lokk der inne. Heldigvis så kastet vi det ikke!! Lokket til tønnen var også ødelagt, men med skruer, drill og et par lister fikset jeg det. Planen min var at det skulle bli et kjempe stort fat / brett.

 

Jeg er strålende fornøyd:)

 Undersiden av tønnelokket. Lister er skrudd på, og møbelknotter/ filtknotter er limt på for å skåne bordplaten.

 

 
Oversiden har en fin og naturlig slitt patina. Jeg aner ikke hvor gammel den kan være, men vi skal vel ganske mange år tilbake i tid tenker jeg.

 


 Jeg er kjempe fornøyd med dagens lille jobb.. Her får jeg det røffe mot det klassiske, akkurat som jeg liker det!

Ha en fin fin søndag:))

 

-Anne M-

 

 

Fineste tiden

 

Saueskinn, pledd og ullputer er tatt fram igjen.. Kanskje en smule for tidlig for noen, men med sånt ruskevær som var her fredag så føltes det bare så herlig å kunne lune opp stuen. Det er virkelig tydelig at august også står på hell, og at høsten er i anmarsj. Jeg fortviler på ingen måte over det. Høsten er den fineste årstiden! Da er det tid for fine fjellturer i nydelig høstvær, hyttekos, og alle de herlige høstfargene. For ikke å snakke om kakao foran peisen og all innekosen!

 


Fredagkveld så det faktisk slik ut på bordet i stuen: Rognebær til pynt på brettet:)
Til deg som titter innom ønsker jeg en fin søndag!

 

-Anne M-

 

 

 

Stuebilder

 

Hei til deg som titter innom!

 

Det er bare en ting å si om denne sommeren: Utrolig bra!!!!

 

Jeg kan ikke huske sist vi hadde så mye fint vær hele juli. Om en uke er det tilbake til hverdag og jobb, men det skal gå helt fint..jeg kan leve leeenge på denne sommeren:)

 

Tenkte å vise dere bilder fra stuene i 1.etasje. Husker dere jeg hadde hvite ektorp stoler i tv stuen nede? Vel, nå har jeg ektorp stoler igjen..men denne gangen er de beige. Denne gangen skal jeg aldri kvitte meg med de..(hvertfall ikke på maange år) Det har kommer så mange fine trekk de siste årene, og med et nytt trekk har man jo en ny stol:) Dessuten er jeg praktisk nok og kanskje en smule kjedelig som sier at vaskbare trekk er tingen når man har tre unger!

 

 

 

 


 

I sofaen har jeg to puter jeg vil vise..de fikk jeg til min 30 årsdag. De er ikke kjøpt på noen butikk, men er håndlaget. Skinnet i putene er fra geit. Muligens geitekilling siden det er kjempe mykt.


 

 
 

 

 

Tusen takk til dere som har lagt igjen en kommentar her inne på Jorde gård i sommerens innlegg. Det setter jeg utrolig stor pris på:) Tusen takk!

 

 Nå skal jeg ut og hjelpe mannen..vi er nemlig i gang med maling av to stabbur.

 

 

 

-Anne M-

  

 

 

 

  

Finstua i sommerdrakt 2013

 

Sommeren er her for fult og jeg har først NÅ byttet puter og laget sommer i finstua. Om høsten og vinteren luner jeg det opp, tyr til de lune fargene, strikk, saueskinn og røffer det til. Nå som sommeren er her vil jeg ha det stikk motsatt. Jeg vil ha lyse lette farger, broderier, lin og bomull, og en romantisk look. Ikke bestemor-romantisk, men et klassisk romantisk uttrykk på stuen. Jeg liker at husets naturlige stil skal få komme til sin rett i sommer månedene. Jeg kan lukke øynene og forestille meg hvordan det var her for over hundre år siden. Krystall, blonder, sølvplett, hvite luftige gardiner som svaiet i vinden, rosebusker og stakittgjerde. Åhh..skulle så gjerne ha kunnet gå tilbake til den tiden bare for å se!

 

 

 

 

Men tilbake til nå-tid.. Slik ser det ut i min sommerstue her på Jorde gård:

 

 

 

 

 

 

En fin kveld ønskes fra meg!

 

-Anne M- 

 

 

 

 

 

Vår følelsen

 

Det er ikke vanskelig å kjenne på vårfølelsen nå om dagen.. Solen skinner, snøen smelter og butikkene fylles med herlige vårfarger! DET liker jeg♥

 

Etter en tur innom både Josefine butikken (som jeg liiiiker) og Bohus var det ikke vanskelig å gå ut igjen med et stort smil om munnen. Herlige herlige vårfarger! Nesten vanskelig å skulle ta et valg på hvilke(n) farge(r) man skal pynte opp med denne våren. Jeg hadde jo bestemt meg for at jeg må skjerpe litt og at jeg fiiiint kan bruke de blå putene i sofaen denne våren, men etter å ha sett både lysegult, mintgrønt, lyserosa, lysgrønt og kremhvitt vet jeg ikke lenger. SÅ mye fine herlige farger. Det er jo til å bli glad av! Men etter en kjapp runde med den delen av meg som VILLE bytte ut de blå putene, så fant jeg ut at jeg skal holde meg til plan A og så kjøpte jeg heller tre nye linfargede putetrekk som passet inntil de blå. Så den eneste forandringen ble at de brune ullputene fra Lama ble byttet ut med linfargede linputer fra Lama.

 

Jeg er fornøyd;)


Litt påfyll av herlig såpe og krem har jeg også fått ordnet i dag. Dette bildet er instagram bildet, og der inne er jeg totalt bitt av basillen;) Så gøy:) Følg meg gjerne: annemmj

 

Til deg som titter innom ønsker jeg er fin onsdag!

-Anne M- 

Litt dårlig samvittighet

 

Vet dere, nå vil jeg takke alle dere som titter innom her hver eneste dag! Tuuusen takk for at dere tar turen innom Jorde gård og hilser på;)

 

Det blir dessverre lenge mellom hvert innlegg her på bloggen i disse dager. Jeg skal innrømme at luften har gått litt ut av meg når det kommer til bloggen. Men jeg har fortsatt så mye jeg vil viser dere og ta dere med på av prosjekter, så dere som vil være med videre får gi meg litt tid:)

 

Vi er i gang igjen med loftet, og vi har også brå-ombestemt oss på loftets bruksområdet. Det var meningen at vi skulle lage et soverom der oppe, men nå har fornuften tatt oss og vi flytter likeså greit hele tv-stuen (den i andre etasje) opp til loftet. Og så går vi løs på tv-stuen i andre etasje og lager det siste soverommet der..så har vi alle soverom i samme etasje.

 

Bilder, tanker rundt det og planen kommer senere. Til våren har jeg lyst til å ta dere med på prosjekt hønsehus og hønsegale på tunet. Jeg vil ta dere med på prosjekt steingjerde/mur og selvsagt så er det fortsatt mye som skal plantes opp og ordnes til på tun og i hage, samt stakittgjerdet som skal opp. Planene og prosjektene er maaaange.

 

Kamera er tilbake fra rep. og jeg måtte knipse noen stuebilder i dagslys..


Muffins og melk til mine herlige i kveld...

 

 

 

Jeg ønsker alle som titter innom en herlig kveld!

 

-Anne M-

 

Å bestemme seg

 

Å bestemme seg synes jeg blir bare vanskeligere og vanskeligere.. (jeg snakker om innenfor interiør)

 

Før var jeg nok mye mere bestemt og visste godt hva jeg ville ha, nå er jeg mere nølende og kanskje enda mere kritisk i mine egne valg. Jeg tror grunnen ligger i at jeg den siste tiden (siste året) har åpnet øynene for så utrolig mange flotte stiler, og at jeg krever mere av meg selv. Jeg kunne lett hatt fire forskjellige hus som jeg kunne innredet i fire helt forskjellige stiler. DET hadde vært gøy;)

 

Men nå er det en gang slik at dette huset våres, et veldig gammelt sveitserhus med utskjæringer og pyntelister ikke kler hva som helst av interiørstiler. Jeg må bruke huset som base og tråkke varsomt har jeg skjønt. Derfor fikk ikke de sorte putene være i finstuen særlig lenge..det ble rett og slett et for hardt uttrykk for denne stuen. Noen sorte detaljer henger selvsagt igjen, men putene ble litt for mye.

 

Dermed ble det UT med de sorte putene, og INN med beige og brunt!Nye lysestaker på bordet fra Covent Garden Collection♥

 

Og ny lampe fra Bohus i hjørnet!

 

I dag har vært en ordne og fikse dag fra tidlig i dag til nå..godt og få ordnet litt:)

 

Ha en fin dag da!

 

-Anne M-


 

Finstuen med ny tapet...

 

Finstuen med ny tapet er egentlig ikke SÅ ulik finstuen med gammel tapet. Det er jo ikke drastiske endringer som har blitt gjort, og det med en mening bak.

 

Den største forskjellen i denne stuen er vel malerjobben..fra beige/gult til hvitt som sneen! Jeg har dratt inn mere av det sorte og sammen med dueblått syntes jeg det ble en tøff, men alikevel klassisk look..slik jeg liker det;)

 

Nå er den slik jeg vil ha den, og er kjempe fornøyd!

 

Kamera er fortsatt på rep. så det blir mobilbilder..litt kornete, men:Brett fra oi soi oi, og vase fra lille maison.Jeg er hjemme i dag, har ligget rett ut i tre dager, og ikke følt meg bra. Hodepine, feber og kroppen verker.. Lenge siden jeg har følt meg SÅ dårlig.

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin fredag og en god helg!

 

Selv får jeg tusle bort til sofaen med pleddet mitt og se til og bli frisk:)

 

-Anne M-Kunststykke;)

 

 

 

Det er snart tid for å vende nesen hjemover etter en kjempe fin helg på hytta. Vi har kosa oss ordentlig denne helga, men nå er gråværet kommet over fjellet og det snør..da er det greit at vi skal hjem i dag.

 

Før jeg leverte kameraet mitt på repprasjon fikk jeg knipset noen bilder fra et kunststykke som nå henger i finstuen. Dette er det ingen andre som har helt likt av, og det er dyrbare steker for meg♥

 

Jeg snakker om et lite kunststykke laget av mine små søte! Jeg gav de hver sin kullstift og ett felles hvitt ark.. Dette ble resultatet;) De kommer ofte hjem med tegninger som de har laget, og ofte henges det opp rundt om i kjøkkenet og spisestuen, men det er ikke så ofte det har blitt satt i glass og ramme før..det måtte vi gjøre noe med!

 

 
Jeg synes det er fint at barna får bli med på å sette litt preg på interiøret:)

 

Og hvis man vil ha det i et dempet utrykk er kullstifter, sort/hvitt en rolig måte å få det frem på.

 

Nå skal bager pakkes og hytte støvsuges!

 

Vi blogges!

 

-Anne M-

 

Instagram: Jeg har endelig kommet meg på instagram etter å ha tenkt på det i evigheter. Har tenkt til å legge ut massevis av bilder der fremover, så vil du følge meg blir jeg veldig glad for det;) På instagram heter jeg annemmj.

Legg gjerne igjen ditt instagarm navn i kommentarfeltet så jeg kan følge deg:)

Livstegn!

 

Her er jeg igjen! Tiden som har gått den siste 1,5 uka har nok flydd litt fra meg. Mye som har skjedd på kveldene og vi har også vært på langtur i helga, så blogg har blitt satt til sides. Finstuen står som sist vist, men håper at tapeten har kommet til butikk slik at vi får satt i gang nå. Bestemt meg for å vente med bilder fra finstua til den er helt klar. Men i midt stua har det kommet en ny puff til stolene. Den beige har fått vike for denne grå som passet mye bedre inn. Det er ikke samme grå fargen på stolene og puffen, men det gjør ingen ting med litt fargeforskjell.
Onsdagsfri i dag, og jeg og de to minste koser oss hjemme ♥

Til deg som titter innom ønsker jeg en fin onsdag!

-Anne M-

 

Lifter i finstua

 

 

I dag kom endelig liftene som jeg har bestilt til finstuen. Jeg er SÅ fornøyd!

Selv om møblene ikke står slik de skal så vil jeg alikevel vise dere liftene. Men jeg må innrømme at jeg gleder meg kjempe mye til tapeten er på plass og møblene kan settes tilbake slik de stod. Er liksom noe som er feil med å ha de slik som nå;)


Gardinene var like fine som forventet, og jeg er strålende fornøyd!

Jeg har valgt å selge de linfargede gardinene som hang her inne tidligere. (6 gardinlengder)Interessert? Ta i såfall kontakt på annemmj@hotmail.com 

 

Legg merke til skinnputene i sofaen. Det er putene som er fra www.fellmakeriet.com og jeg synes de gir et lunt utseende. Det fine med dem er i mine øyne bordene og trykket som er på, men hvis det skulle passe bedre i visse sammenhenger så kan jeg bare snu de og så har jeg saueskinnsputer med ull siden ut. Det er jo også knallfint! Og disse putene er jo i likhet med  en skinnfell flotte gaver å gi bort!

Til helgen reiser vi forhåpentligvis til fjells. Rørlegger og elektriker har jobbet der oppe nå og det nye kjøkkenet er forhåpentligvis klart for å brukes. Og da kommer det selvsagt bilder! Det gleder jeg meg til å vise dere;)

Ha en strålende kveld!

-Anne M- 

Ikke helt i mål

 

Er ikke helt i mål enda! Vi er ferdige å male, men tapetveggen står igjen og det samme gjør tekstiler og innredningen.

 

Siden vi skal gå løs på tapetveggen har jeg flyttet møblene vekk fra tapetveggen, så nå står det litt på hodet her inne.

 

Litt tomt uten gardiner, men liftgardiner er bestilt.

 

Vi har bestemt oss for tapet, og det blir en fra Borge sin african queen serie.

 

Jeg gleder meg sånn til tapetveggen er på plass og til jeg kan innrede med de fargene jeg vil ha på tekstiler. Som tidligere nevnt er planen å bruke opp i gjen/ gjenbruk.. De blå putene jeg hadde i sommer og høst skal få inn igjen sammen med noe nytt.

 

Her skal dere få se hvordan det ser ut akkurat nå..uferdig vel og merke.Dette er tapeten som skal opp på tapetveggen.Her i huset feirer vi bursdag i kveld. Mannen i huset fyller år:)

En flott kveld ønskes til deg som titter innom!

-Anne M-

 

Hmm..

 

I kveld er vi i gang med andre strøk på veggene i stua. Eller det vil si mannen i hus er i gang. Dette var egentlig min jobb, men siden jeg er stiv og støl i hver minste lille muskel i kroppen etter en time med trening med vekter i går, så greier jeg rett og slett ikke bruke maler-musklene mine i dag;) Men noe jeg greier er tastaturet og pc, så da er jeg så klart i gang med å tenke tapet til veggen bak sofaen. Det skal være en tapet som passer inn til møblene, og den må kunne henge noen år uten at jeg blir lei. Tapeter med store og mye mønster blir jeg nok fortere lei av enn nøytrale tapeter. Tapeten må også passe inntil brudebildene våres som har sølv rammer, og den skal være lekker selvfølgelig, og gjerne noe ikke alle andre har.

 

Jeg har peilet meg inn på noen ideer, og jeg tror jeg vil ha noe som dette:

 

 

 

 


Denne grå-beige tapeten over er en liten favoritt..

 

 

Lurer fortsatt litt på om jeg skal gå for lys eller beige/brun tapet.. Lyst går til alt, og det blir lettere å få tekstiler og farger til å passe inn, men helt lyst kan også bli kjedelig..

 

Beige/brunt passer til møblene, men passer nok ikke til alle fargene jeg tar inn i stua i løpet av et år, det vil si at jeg må begrense meg på fargene på tekstilene.

 

Hmm, hva skal jeg gjøre tro?

 

Må nok sove på det;)

-Anne M-

 

 

 

Da er jeg i gang!

 

Da er jeg i gang med årets første prosjekt;) Finstuen♥  Har rett og slett blitt så lei av fargen i finstuen at i dag reiste jeg ned på malerbutikken og kjøpte ny maling.

 

Den beige/gule fargen har vært vanskelig å kombinere til mye synes jeg, og jeg har gått og irritert meg over dette i lang tid. Nå blir det HVITT og jeg blir fornøyd!

 

Det er nok en stor fare for at tapeten må byttes også, men først skal jeg male og så får jeg se.

 

Første strøk er gjort, og i morgen kveld skal jeg ta siste strøk.

En smakebit:


Nytt år, nye muligheter! Husk på det:)

-Anne M- 

Små detaljer

 

Små, små detaljer kan noen ganger være det som virkelig setter prikken på i`en.

 

I dag har jeg pyntet litt mere i finstuen, og det med bare bittesmå detaljer! Bjørkehjerter fra Panduro og litt hyssing. Hobby butikker har ofte fine pynte-detaljer som man med enkle grep kan bruke i interiøret. Disse hjertene har jeg kun laget hull i med en strikkepinne og sammen med hyssing blir disse fin pynt på lys, lykter, lampeskjermer, kurver o.l
Glasslyktene mine fra miljøgården er jeg veldig glad i. De passer kjempe fint uansett årstid. Og nå som det nærmer seg jul liker jeg å pynte de opp litt/ lune de opp.

  

Jeg kjenner at nå gleder jeg meg utrolig mye til desember og til jeg kan begynne å lage jul i huset her på Jorde gård! Flere som gleder seg til å pynte til jul? ;)

 

Ha en fin-fin kveld!

 

-Anne M-

I finstua..

 

I finstua har de dueblå tekstilene blitt borte og blitt byttet ut med brunt. I år har jeg tenkt til å ha hvit og sølv jul i denne stuen (og rød i resten av huset). Nå gleder jeg meg kjempe mye til å snaaart kunne begynne å sette frem noen nisser og litt jul i huset:) Til deg som titter innom ønsker jeg en fin ettermiddag og kveld!

 

Her skal det stekes pannekaker nå!

 

-Anne M-

Gyngestol

 

Den sorte, slitte, knirkete gamle gyngestolen vi har i hus fortjener litt oppmerksomhet! Tenk den er utrolig gammel, og bærer sikkert på en rekke hemmeligheter! Flere generasjoner på Jorde gård har nok gynget seg i søvn til middagsluren i denne gyngestolen. Selv om den er slitt, knirkete og noe pinglete å se på så er den solid som ekte gamle møbler er!

 

Tidligere stod den i finstuen, (denne stuen blir ikke så mye brukt) men der ble den aldri brukt. Nå har den fått en ny plass, nemlig i spisestuen. Nå er det bare å dra den frem to meter og vips så kan jeg sitte og gynge foran peisen:)

 

Herlig!Så i vinter skal jeg nok fyre ekstra mye og kose meg i gyngestolen foran peisen! For stolen er faktisk ordentlig god å sitte i!

 

 

 

Nyt siste kvelden denne helgen!

 

-Anne M-Nydelig lørdag

 

I dag er det en nydelig lørdag. Selv om det er kaldt så skinner solen fra knallblå himmel. DET er herlig! Egentlig burde vi pakket sekken og reist til fjells, men arbeid må prioriteres. Vi har fått lånt en gravemaskin igjen slik at vi kan få laget ferdig «tomten» til det nye hønsehuset.. Det skal bli en fryd å få det på plass. Jeg gleder meg faktisk til å være med og snekkere, isolere og få det gamle tømmerhuset på plass ute her! Når det er gjort kan vinteren bare komme.

 

Men mens jeg venter på at jeg kan hjelpe til pusler jeg på inne og prøver å skape en lun og koselig høst (snart vinter) stemning i huset.

 

I midt stuen våres har det kommet på plass to nye lenestoler. De forrige var i grunn ikke gode å sitte i for å se på tv..var litt for lav rygg på dem. Den ene av de gamle er satt inn i finstuen og den andre skal eldstejenta få på rommet sitt.

 

Jeg synes det ble riktig så koselig i midt stuen våres nå! Noen som vil ta en titt?

 

Til deg som titter innom ønsker jeg en god helg!

 

-Anne M-Høst i huset

 

Fredag, helgestemning og HØST

 

Endelig er det tid for å hente frem igjen tykke ullpledd, saueskinn og farger som luner. Høsten er nok min yndlingsårstid ♥

 

Jeg har vært inne i puteskapet (det som egentlig er et kott) og hentet frem igjen lin gardiner, puter og pledd i beige farger.

 

Siden jeg ble så glad i det blå i finstuen i sommer vil jeg dra det med meg over til høsten. Derfor har noen av de blå putene fått være igjen i sofaen.

Det rosa som var i midtstuen har blitt bytte ut med hvite og beige farger.

Alle putene, pleddene og saueskinnene er gamle. (gjenbruk er viktig)

 

VELKOMMEN inn for å ta en titt:
 

Det føles veldig godt å være ferdig med sommeren for denne gang. Nå ser jeg frem til mange fine høstdager i fjellet på tur med familien min.

 

 

 

 

 

 

 

Siden jeg nå har tatt frem igjen alle saueskinn fra loftet tenkte jeg og dele med dere hvordan jeg behandler de/tar vare på dem. (siden dette ofte er noe jeg får spørsmål om)

  

 

Jeg har tidligere fortalt hvordan jeg vasker skinnene, men det er noe jeg egentlig ikke vil anbefale. Det må kun gjøres ytterst sjeldent, og kun med egnet såpe. (se f.eks nostebarn.no)

 

Det jeg vil anbefale å gjøre ett par ganger i mnd (om vinteren i minusgrader) er og legge skinna med ullen ned i snøen og la de ligge der en halvtime. Etterpå ristes de godt og eventuelt tørkes på et stativ liggende med ullen ned.

 

 For å få tilbake en fluffy ull pleier jeg å gre de godt med en hund/kattebørste.  

 

 Etter en vår og sommer i en pose på et loft så mine skinn slik ut:

 

  

Ikke spesielt fine og fluffy. Men etter en runde med hund/kattebørsten ble de kjempe fine igjen:

 
Har du noen saueskinn er det viktig og passe godt på de. Da kan man ha de i årevis:) Selv har jeg huset fult av saueskinn. (ti stk)

 

 

 

Nå er det film og kaffe som står på planen her på Jorde gård!

 

God helg!

 

-Anne M-
 

 

 

 

Finstuen gjennom årene

 

En stue, en og samme stil som har utviklet seg. Jeg snakker om finstuen.. Vegger, gulv og møbler har ikke forandret seg siden vi flyttet inn.

 

Selv om møblene ikke har forandret seg har tekstilene forandret seg hele tiden på disse årene. Jeg har bladd tilbake i bildearkivene mine og tenkte å vise dere hvordan stuen har forandret seg med årene og årstidene.

 

Men det mest gledelige synes jeg er at møbelvalget i denne stuen er et like godt valg i dag som for fire år siden. Det eneste møbelet her inne som ble kjøpt nytt er sofaen. Resten av møblene er gamle møbler som har stått på denne gården, og som vi har pusset opp. Jeg elsker de møblene!

Slik ser det ut der inne i dag:


 

De blå og beige fargene er jeg kjempe glad i, men det har ikke alltid vært like fargerikt. Neste bilde er fra rett etter vi flyttet inn. Lite med puter i sofaen og kaldt og enkelt. (slik kunne jeg ikke hatt det i dag)

 

 

Når jeg ser disse bildene så mangler det liksom noe her, men igjen så var dette rett etter at stuen ble tatt i bruk. Saueskinnene hjelper jo på da..;)

 

 

 

Neste bilde ser vi at det har kommet noen puter i sofaen. Fargene den høsten ble gull og brunt.

 

Den høsten ble hvite lette sommergardiner bytte ut med brune lette høstgardiner. Bare det hjalp på for å lune opp stuen.Jul, da er det røde, hvite og brune farger som gjelder.

 Vårfargene kom snikende inn igjen om våren. Dette re fra i fjor vår. Da var det grønt og hvitt!
Her er det sensommer og hvitt, gull og beige luner opp i stuen. Hvite gardiner henger fortsatt oppe.


Det er vinter/ tidlig vår og fargene er fortsatt lyst og beige. Hvite gardiner er byttet ut med beige.

 
Sommer, og det er rosa, beige og hvitt i finstuen.

 


Og slik er det altså nå:)

Stort sett alltid har jeg vært fornøyd med fargene og sammensetningen i stuen, men alikevel liker jeg å bytte ut og fornye stuen med hjelp av tekstilene. Nå har jeg puter i alle farger og fasonger liggende, så det er ikke slik at jeg trenger å bytte ut ALLE putne  og kjøpe nye hvis jeg vil bytte utseende" på stuen. Jeg trenger bare gå i kottet (eller puteskapet som mannen sier) og finne "nye" puter.

Mitt lille tips:

1 )Ta vare på putene i et skap og ta de frem igjen når du vil "fornye"..kanskje trenger du ikke kjøpe nye hele tiden.


Uansett farger på tekstiler og nips og pynteting, så er fin-stuen preget av en landlig klassisk stil..akkuratt slik vi vil ha det!Ha en fin-fin helg!

-Anne M-

 

  

 

 

 

Blått, en fryd for øyet

 

Blått er flott og en fryd for øyet!

 

Jeg pyntet uteplassene med blå puter i år og trives kjempe godt med det. Faktisk så godt at jeg har bestemt meg for å bytte ut det rosa i finstuen (som jeg ikke fikk til å passe inn) med blått innendørs også.

 

Endelig ble det slik jeg ville ha det.. Og selv om mannen i hus ikke sa så mye på de rosa putene, så vet jeg at han ikke var spesielt glad i de. Nå blir nok alle fornøyde tenker jeg:)

 

..Og det som er fint med de blå putene er jo at de kan vi ha til høsten og vinteren også!

  

 

 
 

 

 

  

 Til alle som titter innom ønsker jeg er fin dag! 

-Anne M-

 

  

Fredagsstemning i midtstuen

 

God fredag til alle som titter innom Jorde gård denne fredags kvelden ♥

 

Her regner det i kveld, men hva gjør vel det når man uansett har planer om å sette seg godt til rette i en av godstolene og se en film. ;) 

I morgen har vi planene klare. Da skal det plantes gulerøtter, reddiker, sukkererter, gressløk og diverse urter. Vi har fått tak i noen pallekarmer som vi tenker at skal bli fine kasser til dette.

 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin fredag kveld og en god helg!

 

-Anne M-

Rosa i finstuen

 

Tre store rosa linputer har kommet på plass i finstuen. Etter gårsdagens puteshopping tenkte jeg at det jammen var godt å få på plass vårfargene i finstuen..er jo egentlig våren nå. Men i dag våknet jeg opp til vertfall ti cm snø her ute, og enda så lavere det ned! Nå må virkelig dette snøværet slutte snart.  Jeg vil ha vår  ♥
Det er ikke så mye som skal til for å skape litt vårglede i stuen.. jeg har tatt vekk saueskinnene som ligger i sofaene hele vinteren, og så bytter jeg ut noen av putene med puter med vårfarger. De hvite sommergardinene skal nok også opp iløpet av våren, men jeg vil vente til Mai vertfall. Så og forandre en stue fra høst/vinter til vår/sommer trenger absolutt ikke koste mye..

 

Nå skal vi til fjells en tur og se hvordan det ser ut der! Tenker det er nokså hvitt!

Jeg ønsker alle som titter innom en fin søndag!

-A.M- 

Duse farger

 

God formiddag ♥

 

I dag våknet jeg opp til snø ute på tunet.. Det er noen uker sien sist jeg har sett snøen her ute nå, så dette var egentlig litt trist. Jeg får trøste meg med at den nok ikke blir liggende.

 
Det er duse jordfarger i finstuen..slik har det vært hele vinetren, men planen er å tilføre litt dus rosa farge på interiøret. Må bare finne den riktige rosa-fargen først;)

Men nå som snøen og vinteren har kommet tilbake har jeg kanskje litt ekstra tid...

 

I dag eller i morgen kommer det en å skal se på hagen og tunet her ute..en med gravemaskin. Vi har store planer for uteomerådet her!

 

Jeg ønsker alle som titter innom en fin langfredag!

-Anne M- God helg!

Tiden bare flyr nå om dagen.. Tenk at på mandag er det 24. oktober og bare 2(!!!) mnd igjen til julaften! Det er helt utrolig at det snart er tid for advent og alt det desember har med seg:) Men jeg bare gleder meg jeg! Jeg er et tvers- igjennom-glad-i-julen-menneske! Jeg elsker desember og jul! Ja, ja..nok om det..selv om ukene bare flyr så er det tross alt noen uker igjen til den tid.

Her i huset er det straks tid for å slenge seg godt ned i sofaen, men først noen bilder fra midtstua :)


Bilder av barnas sittesekker har blitt "etterlyst" så her kommer de.. Disse er et av de beste kjøpene jeg har gjort. De brukes av barna hele tiden..de drar de med seg rundt i hele 1.etasje, leker med de, koser seg i de, slapper av og herjer med de! De brukes til ALT! Dette er noe jeg kan anbefale alle med små barn. ...Og nå som det nærmer seg jul; - dette er en perfekt julegave å ønske seg til sine små, eller å kjøpe til noen små man kjenner:)
En god helg ønskes til alle som titter innom:)
-Anne M-

ENDELIG kom stolene:)

Jeg sier bare ENDELIG!!!

Disse har vært etterlengtet, og nå som de endelig er kommet i hus er vi strålende fornøyde!

Et aldri så lite bilderas fra midtstuen :
Putene som er i stolene nå hører til i sofaen og i en annen stol..(måtte bare pynte opp stolene litt når jeg sku ta bilder)Jeg har ikke fått kjøpt riktige pynteputer enda. Men jeg ser for meg hvite saueskinnsputer.. Noen som vet hvor man får tak i det?

Jeg liker kjempe godt de fine detaljene på armlenet på stolene, og de små hjulene på beina også:) Herlig!


Her har vi hatt sjuk(e) unge(r) i helgen og i dag, men nå ser det ut som hun er på bedringens vei. Denne uken tror jeg kommer til å gå kjempe fort.. Noe som skjer hver kveld, og i tilleg skal det bakes, vaskes, og ordnes til bursdagsfeiring for eldstejenta som fyller 9 år på fredag! Jeg får også hyggelig lunch-besøk fra to venner på torsdag, og det gleder jeg meg veldig til:)

Blir nok stille fra meg her noen dager, men jeg ønsker alle som titter innom en fin uke:)

-Anne M-

I fin stuen..

I hele vår og sommer har vi hatt vårlige/sommerlige farger i finstuen.. Mintgrønt har vært fargen som gjorde prikken over i`en der inne og som sammen med det hvite og lyse fikk stuen til å bli sommerlig.

Føler virkelig at høsten sniker seg på nå, men samtidig er det fortsatt ikke helt høst... Noen enkle knep har jeg alikevel gjort i finstuen. Den har nok blitt litt mere klar for høsten, men tykkere gardiner og enda mere lune farger skal jeg vente litt til med.
De mintgrønne fargene er tatt vekk for i år, og blitt erstattet med gullputene fra i fjor, og sammen med de hvite sommerputene og noen saueskinn i sofaen har stuen blitt litt lunere.

Selv om jeg er veldig glad i litt pastellfarger var det virkelig godt å få det vekk nå og forberede fin-stuen på høsten;)


Veggen bak sofaen er fortsatt helt tom..og for de som har fulgt med en stund så vet dere kansje at vi går og venter på bryllupsbildene våres som skal opp på den veggeen..nå er det over to år siden vi giftet oss, og fotografen våres lover og lover, men det skjer pokker meg ALDRI noe! Jeg er så utrolig lei av alle beklagelsene han kommer med! Vi har ikke fått albumet enda engang! Hva gjør man med slike folk da?
I fjor høst hadde vi mørkebrune gardiner her inne og mørkebrune saueskinnsputer sammen med de runde i gull.. I år blir det nok ikke SÅ mørke gardiner. Følte kansje at det kvelte rommet litt. Jeg ser for meg noen beige/gråe gardiner..men når jeg ser for meg noe pleier jeg ikke så ofte å finne akkuratt slike da, så vi får se hva det blir til. De mørkebrune gardinene har fått ny plass på soverommet.

(I dag fikk vi foresten opp skuffene i skatollet som vi kjøpte i går...de lampeskjermene som hun damen mente var fine..de lå der de, men de var langt fra fine...røde falmede og med noen pærler på..de var så morkne at pærlene bare drysset av når jeg tok i de. Sammen med de lå det en haug av gamle slitte fæle bøker..ekte skinn på noen av bøkene vel og merke, men hva skal vi med det.. Vet det kommer ann påøyet som ser, men den store skatten fant vi nok ikke i disse skuffene;) Men litt spennende var det lell..)

Har du begynt å tenke på høstfargene til din stue enda?

Jeg ønsker alle som titter innom en fin ny uke:)

-Anne M- 

Hvitt gammelt skap

Et hvitt gammelt skap har fått plass i midtstuen... Og jeg som sa for en stund siden at "NÅ har vi ikke plass til flere møbler i 1. etasje" ;) Hmm..rart hvordan man får plass til gamle skatter alikevel;)

Den eneste grunnen til at skapet har fått en plass her inne er rett og slett fordi vi kjøpte oss et lite anlegg for noen dager siden, men hadde ingen plass (hvertfall ingen fin plass) å ha det..derfor fant vi frem dette gamle skapet, malte det tre strøk, og vips fikk det plass i midtstuen;) Og jeg synes det ble KJEMPE FINT!!!!

Skapet hadde egentlig en rød-brun, ganske fæl farge, (har selvsagt glemt å ta bilde i min iver etter å få malt det) , men nå har det blitt hvitt og fint.. Vi fant noen gamle bein også som vi kappet litt og satte på skapet.Her er det uten bein...


Her settes beina på plass.. Det gjorde seg veldig å få bein på det så det kom seg litt opp fra gulvet.


Tror jammen meg at vi har fått oss enda et møbel som har kommet i hus for å bli...


Ellers: Nå er lintøyskap, kommode og barneseng klare og færdigmalt.. sengen er det eneste som ikke har blitt satt på plass på barnerommet enda, og så langt ser det veldig bra ut.. Skal prøve å få lagt ut bilder i løpet av helga, men må vente til alt er helt klart. :)

Godt når de små prosjektene blir færdig selv om det er fryktelig gøy å ha litt å drive med også. Det er så gøy å kunne leke seg litt og få til kombinasjoner som man blir fornøyd med.. Kommer nok aldri til å bli lei av interiør:)

I morgen blir det party på oss. Ungene skal sove hos barnevakt ( snille tante) , og vi skal ha venner på besøk før vi vender snutene nedover i Gol og konserter i Persgaten.. Godt å komme seg ut en gang i blandt..alle trenger det! :)

 
God helg til alle som titter innom:)

-Anne M-

 

Små detaljer

Noen ganger..eller ganske ofte egentlig så er det de små detaljene som teller og som gjør den store forskjellen:)
Noen ganger må man prøve å se ting med nye øyne og kanskje klare å se litt bort i fra det man er vant til å se.. Noen som skjønner hva jeg prater om? :) Hvis man f. eks henger et bilde på en vegg som har vært tom leeenge..da blir det fort litt uvant at det henger noe på den veggen, sant? Eller hvis man tar vekk noe som har stått på den samme plassen i lang lang tid..da kan det virke veldig tomt i begynnelsen, men etter man får vent seg til det kan det vise seg at det faktisk er finere slik:)
Jeg har det hvertfall slik noen ganger..øynene mine trenger noen ganger litt tid på venne seg til nye ting/ forandringer her i huset. Ofte så ser jeg med en gang at det passet kjempe flott eller at dette blir fint, men noen ganger må jeg faktisk bruke god tid på å se om det egentlig passer.. nettopp fordi jeg er vant til å se det på den andre måten hele tiden;)

Jeg kan stadig forandre og flytte litt på små ting og de små detaljene..netopp for å få det til å passe best mulig og for at det skal se bra ut. Noen som kjenner seg igjen? ;)

I kveld ble det tilføyd noen små detaljer som jeg trivdes med med en gang:) Nemlig noen hjerter med navn på som jeg festet til noen rammer.I midtstuen henger barnehagebilder av barna, og de har alle hvite rammer. Men for å pynte opp rammene litt, og for å
gjøre de enda litt mere personlige har jeg i kveld hengt på et hjerte med navnet deres på. En søt liten detalj som jeg synes at gjorde den store forskjellen:)
Kansje litt bedre når man ser det i sammenheng med resten av rommet...

Hjertene er kjøpt på en hobbybutikk og malt hvite, skriften er skrevet med sprittusj og de er festet i rammen med en liten krok skrudd ned i rammen og en slik liten øye krok skrudd ned i hjertet..bare å hekte det på rammen.Er du glad i detaljer, og bruker du god tid på at detaljene skal stemme? :)


Vi har i dag bestilt oss nye lenestoler til midtstuen foresten, og håper på levering av de om en 6 ukers tid:) Ektorp stolene og puffene som står der nå er alt lovet bort/ solgt til en god venneinne av meg:)

God kveld:)

-Anne M-

 

I midtstuen

I midtstuen har vi to hvite stoler fra Ikea. De ble kjøpt av den praktiske årsak at vi kunne vaske trekkene, de var billige og med tanke på tre barn i huset ble disse stolene kjøpt inn for å slites på i noen år mens barna er små;)Veldig fornøyd med de er vi overhodet ikke..så når vi får muligheten til å bytte de ut kommer vi så absolutt til å gjøre det:)


Slike stoler står høyt på ønskelisten! Ikke nødvendigvis i dette stoffet, men formene på disse stolene er utrolig lekkre og jeg tror de hadde passet veldig godt inn:) Ønske, ønske, ønske;)

I morgen er det ny uke og nye muligheter:)

Ha en fin søndag der ute!

-Anne M-

 

Mintgrønne puter er kommet i hus:)


I fin-stuen har det blitt vår!

De lyse gardinene har blitt hengt opp igjen, og de mintgrønne putene fra kremmerhuset fant veien fra Oslo og hit til Jorde gård:) Kjekt med kjentfolk som kan kjøpe med;) Tusen takk for de tipsene jeg fikk om disse putene!


Putene var helt perfekte, og passet kjempe godt inn:)
Deilig med vårfarger!

Ha en fin kveld:)

-Anne M-

 

Dette blir de siste bildene...

Dette blir de siste bildene fra finstuen i "høst- og vinterdrakt":)
Nå ER jeg lei av vinteren, og siden det tiner opp ute nå om dagene og det er godt og mildt i været så vil jeg få den vår-følelsen inne også! Neste uke/helg kommer jeg til å ta vekk de brune gardinene i finstuen og erstatte de med de lette hvite vår- og sommer gardinene:) *Gleder meg*

Pynte-putene skal også vekk..og saueskinnene også... Selv om jeg elsker saueskinnene i sofaen så hører de ikke hjemme der om våren. Blir altfor varmt å sitte på;)  Jeg er fortsatt på leting etter disse putene i svak-svak mintgrønn farge som jeg fortalte om tidligere. Jeg har lett i de butikkene jeg kan lete i, men ikke funnet noen i denne fargen enda.. Men jeg fant etpar kjempe lekkre hvite puter fra Sia som skal få plass i sofaen i finstuen. De kommer til å passe perfekt sammen med de mint-grønne som jeg forhåpentligvis vil finne tilslutt:)

Lekkre ikke sant? :)

Men nå kommer bildene jeg egentlig skulle vise, nemlig de siste bildene av finstuen med vinterdrakten på..


Det skal virkelig bli godt å få det litt lysere her inne!

Jeg har også begynt å forberede en ny konkurranse/ give-away her på bloggen..,men siden det blir litt påske-premier så vil jeg vente litt til før jeg kjører i gang med den.., men følg med om en ukes tid;)

Ha en aldeles nydelig søndag:)

-Anne M-


lysegrønt...

Jeg gleder meg SÅ mye til det blir litt mere vår i luften og til jeg kan henge opp lyse gardiner i fin stuen igjen:) Jeg ser jo at det er mange som har gjort det alt, og det er jo så flott når det blir lyse fine farger i stua igjen. Begynner å bli litt lei av det brune nå..., men sta som jeg er så har jeg bestemt meg for at jeg skal vente litt lengere før jeg slipper våren inn..hvertfall en mnd til.
Jeg gleder meg virkelig til vår, og kan bli rent blind på hvilken årstid vi faktisk er i..spesielt nå som det kommer så mye flott og vårlig i alle interiør-butikker... men siden det faktisk bare er februar enda så skal jeg klare å vente litt til før jeg bytter om gardiner og puter i finstuen. Denne våren har jeg sett for meg runde puter i sofaen og at de skal være i en lys-lys mintgrønn farge..så lysegrønn at man nesten ikke ser at det er grønn i den:) Problemet er bare det at jeg har ikke sett denne fargen i en eneste butikk enda.. Turkis og lilla har jeg sett overalt, men det er jo ikke det jeg vil ha..hehe, typisk;)

Dette er grønnfargen jeg ser for meg..hvertfall noe lignende, gjerne enda svakere:) Gi meg gjerne et hint hvis du vet om butikker som selger puter i en lignende farge:)Jeg tror det blir SÅ fint å få opp igjen de lyse gardinene her inne..og noen lyse-lyse mintgrønne runde puter i sofaen:)Har du åpnet døren for våren enda og byttet ut vintergardiner og puter med vårlige farger? :)

 

Jeg ønsker alle som titter innom en strålende kveld:)

-Anne M-

 

 

 

Stuekos

Da er fredagskvelden her igjen, og atter en gang har helgefølelsen senket seg over Jorde gård. I stuen er det fredagsstemning, med masse tente lys, og siden NIB sin utfordring for november er "stue" så tenkte jeg at jeg kan jo slenge meg på utfordringen;) Hvis du ikke alt har tatt turen innom http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/  NIB så burde du ta en titt..masse lekkre stuer i forskjellige stiler, og masse god inspirasjon:)

Her kommer stemningsbildene fra finstuen:)


Med disse bildene ønsker jeg deg en riktig så fin fredagskveld:)

-Anne M-

 

 

Midtstuen i ny drakt

Da er vi endelig klare til å vise bilder av midtstuen i ny drakt..

Først kommer et bilde av slik den så ut FØR: (flere før-bilder ligger på kategorien stuene i første etasje)Litt trist å måtte hive ut disse gamle koselige møblene, men vi synes det var for galt å ha en stue som stod mere til pynt enn til bruk..nå har hvertfall stuen fått et nytt bruksomeråde..nemlig tv-stue! Vi mangler tv da, men det får komme da lommeboken sier at det er greit.

Møbler som vi har valgt til denne stuen nå er møbler som vi har valgt av praktiske og økonomiske grunner..og selvfølgelig synes vi at de er fine også da.., men hadde vi hatt råd hadde vi valgt noen andre stoler, men de vi har sett som vi har likt har kostet fra 6000kr pr stol og det er altfor dyrt for oss akkuratt nå, så dermed ble det ikea-stoler..billig og enkle å vaske trekket på..kjekt så lenge barna er små. Dyre flotte stoler kan vi heller kjøpe da småbarnsperioden er over her i huset;)

Her kommer et bilderas av stuen slik den ser ut NÅ:Veggfargen har gått fra hvitt (lys antikk) til brun (ørken).. Føler at denne fargen fungerer bra til stuen siden stuen i seg selv er så lys med døråpninger på alle fire veggene.. Alle andre rom denne stuen "grenser" til er også lyse, og derfor var det ålreit å få en liten kontrast her..Den gamle veggklokken er det eneste av de gamle møblene som har fått komme på plass igjen..den er så flott så den må få henge der;)Disse putene kjøpte vi på bohus, og når jeg skulle putte de ned i handlevognen så reiste min eldste datter av sted med vognen..hun nektet på at vi skulle he de putene..de lignet nemlig på Simba (katten vår) i pelsen, og slikt dyreplageri skulle ikke hun ha noe av...hehe, de barna..bare så kjekt at det ikke er ekte pels;)


Har fått på plass litt stæsj her, men går fortsatt å bytter om og flytter rundt på lys og stæsj.. det skal nok opp litt mere nytt etterhvert tenker jeg;)
Her skal tv`n etterhvert stå..
Det var bilder fra midtstuen..den ble litt lunere med den brune veggfargen. Dette er jo ingen stor tv stue, men siden vi har en stor tv-stue i 2.etasje med plass til mange så trenger vi ikke en stor tv-stue nede også.. jeg kan vel si (selv om det muligens høres litt kvalmt ut) at vi har jo hatt et luksus-problem i og med at vi har hatt denne 3.stuen her nede mere til pynt enn til bruk, men det er da slik huset er delt opp..man kan liksom ikke sage ned alle tømmerveggene heller.. Men nå er vi kjempe fornøyde..nå kan stuen fint brukes uten å stå til pynt;) Bare vi får en tv snart nå... ;)

Nå skal svigermor snart komme inn og passe de små. Jeg og Svein skal på kino sammen med noen venner:)

Ha en strålende fin søndagskveld! Helgen går så fort altså..

-Anne M-

Da ble det nye gardiner til finstuen alikevel..

..,men de ble mørkebrune istedenfor beige og gull! ..og så kostet de bare det halve av det de andre gjorde, og det liker vi:) Vi fant ut at vi ville gå for mørkebrune gardiner nå i vinter, og så henger vi opp igjen de hvite gardinene til våren. Veldig greit å kunne bytte på litt så blir man ikke så fort lei;)

Jeg ser at på bildet så er gardinene nesten svarte, men i virkeligheten så er de mørkebrune.. Vi er veldig fornøyde, og faktisk så passet de inn i rommet så bra at jeg har ikke trengt å venne meg til de engang..ofte må jeg bruke noen dager på å venne meg til nye gardiner og nytt stæsj:)Gardinene er kjøpt på bohus.Nå skal vi skru sammen et møbel som skal inn i midtstuen, og bilder derfra kommer imorgen;)

Jeg ønsker dere en strålende og fin lørdagskveld!

-Anne M-

Ny pynt på bordet

Litt ny pynt på bordet i den ene stuen. I går kjøpte vi disse to lyktene, og synes de er kjempe fine...veldig fornøyde med de:)

Lyktene er fra Sia og kostet 299 pr stk. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal ha brune lys oppi, men foreløpig ble det lyse!


Noen konglelys fra Josefine har fått plass på tinnfatet sammen med en potte med eføy:)


Jeg kan si så mye som at det står VELDIG på hodet her..alt er et stort kaos, men jeg ryddet unna på bordet for å ta disse bildene;)

Nå får jeg bli med å få lagt noen barn, og så er det tilbake til malingen;)

Ha en strålende fin onsdagskveld:)

-Anne M-

Stemning i stuen!

I dag ringte de fra Bohus her på Gol og sa at putene jeg reserverte var kommet;) Så nå har jeg fire like pynte puter til finstuen. Da måtte jeg jo nesten bare tenne noen lys og knipse noen stemningsbilder! ;)
Det er så orntlig kos å sette seg ned her og bare nyte stillheten og se på lysene som blafrer.. Og jakten på nye gardiner er i gang!Til og med den gamle gyngestolen har fått en gullpute!  Måtte jo matche;)


I dag har jeg vært litt egoist og shoppet klær kun til meg selv;) Pleier liksom å handle med litt til de små også, men det ble det ikke noe av i dag. Her på Gol har vi ikke så kjempe mange klesbutikkene å velge i, men selvfølgelig er det jo noen..og min favoritt for tiden er VIC. Jentene som jobber der har et strålende humør og er så flinke til å hjelpe..og kundesevicen der bør få terningkast 6! Utvalget av klær og smykker som de har der er veldig bra!

Ønsker deg en koselig kveld:)

-Anne M- 

En lampe som ropte mitt navn;)

...Ja for den gjorde faktisk det! Jeg var en tur på Bohus i helgen, og der sto den, den superflotte lampen som jeg har tenkt på så lenge..og da den liksom ropte mitt navn så var det jo klart jeg måtte ha den! Lampen har fått plass i vinduskarmen i finstuen.

Nå som høsten er her for fullt og vinteren står for tur er det på høy tid å prøve å lune opp finstuen. Denne stuen har mye lyse farger på interiøret og har vært kledd i "sommerdrakt" hele våren og sommeren.. Saueskinnene kom på plass igjen for en stund siden, men litt innslag av mørke og gyllene farger på puter og pledd står nå for tur.. Ønsker meg nye gardiner til denne stuen, noen som luner det opp enda litt mere. Jeg har funnet det vakreste gardinstoffet på en sy-butikk her på Gol denne helgen, og har blitt rent forelsket..problemet er bare at de var i overkant dyre. Skulle ønske jeg kunne vist bilde av stoffet for det var utrolig lekkert..selve gardinen var i en kremhvit farge med et stort flott mønster i en slags gullfarge..ååå det var sååå fiiint!! :) Vi får se hva det blir til.. Tror nok jeg må låne med meg en gardinprøve og se..
Her er det bilde av den ene nye gullputen som jeg fikk tak i på Bohus. Det var den siste de hadde igjen, men skulle få inn flere neste uke. Denne puten måtte jeg bare ha da jeg fikk øye på den på bloggen til http://lifeofsunny.blogg.no .

 

Jeg ønsker dere alle en flott tirsdag!

-Anne M-

 

Den gamle sofaen i midtstuen

Den koselige og gamle sofaen som står i midtstuen (altså stuen som er imellom finstuen og spisestuen) har jeg tenkt til å vise dere:) Den har nok sneket seg med på ett og annent bilde tidligere, men nå lager jeg et eget innlegg til ære for den;)

Denne gamle sjarmerende sofaen har stått i dette huset i all tid, og det var Svein sine oldeforeldre som eide den først. Siden har hans besteforeldre eid den da de overtok huset, og nå er den våres og står fortsatt i den samme stuen:) Til denne sofaen hørte det med en gyngestol og en slags krakk, men formen på de likte vi ikke, så de valgte vi å ikke ta inn igjen.
Jeg har blitt veldig glad i denne sofaen..ikke fordi den nødvendigvis er så fin..for jeg har helt ærlig brukt litt tid på å like den, men det er sjarmen den har og historien den har som smelter meg litt;) Og sammen med de andre gamle møblene som står i denne stuen så passer den liksom inn. Når jeg går inn i denne stuen så føler jeg at jeg går hundre år tilbake i tid..,men jeg er av den nostalgiske typen og jeg liker det slik;)
Det er selvfølgelig en stor sjangse for at denne sofaen med tiden blir trukket om, og da ser jeg for meg et litt mere elegant stoff.. Men inntil videre skal sofaen få være akkuratt som den er:)

 
Vi har tatt vare på så mange av de gamle møblene fra dette huset og veldig mange av de har vi pusset opp igjen og malt eller fikset på, og derfor synes jeg det er litt gøy med møblene i denne stuen som er helt orginale..vi har ikke gjort noen ting med de. har vært inne på tanken flere ganger om vi skal male de, men klarer aldri bestemme oss;) Det får isåfall bli en gang vi skal trekke opp igjen sofaen og stolene.

Ville du malt disse gamle møblene?

Ha en fin kveld! :)

-Anne M-


Nye pynteputer i finstuen

I dag har jeg vært innom en butikk som jeg kansje er innom i toppen to ganger i året.. Har aldri likt den butikken, men idag er jeg veldig fornøyd med Europris;) Grunnen er at i går kom det en Europris-reklame i posten, og der hadde de lammeskinnsputer og lammeskinn for en VELDIG BILLIG penge. Tenkte at det skader jo ikke å ta en tur innom bare for å se, og det angrer jeg ikke på. Nå har jeg to nye puter i sofaen i finstuen i ekte lammeskinn som kostet meg 199 pr stk. Og jeg vet at på bohus har de kostet MYE MERE! Puten er 40x40 cm og akkurat passe stor...jeg skal ikke påstå at kvaliteten er den samme som de på bohus, men det spiller ingen rolle! Både putene og skinnet får man i lilla, brun og hvit...

 Må bare si at jeg vet det ser nakent ut på veggen bak sofaen..men nå er bryllupsbilde(r) bestilt, og da blir nok veggen mere "påkledd":) Gleder meg til det..

På bordet står en krystallbolle som Svein ville ha da vi ryddet i disse kassene i stabburet..ble noen skatter derfra (som jeg skal vise en annen gang), og siden det var hans bestemor sine ting så bestemte jeg meg for å ikke "blande meg" inn i hva vi skulle ha av det, men lot han bestemme (skikkelig vanskelig å prøve å ikke mene noe..;) ), og denne krystallbollen var noe av det han plukket ut. Veldig fornøyd med valget hans:) Viser at vi har samme smak! ;)

 


Den ene orkideen min har endelig begynt å blomstre igjen. Den pleier å blomstre to-tre ganger i året;)

Ha en fin kveld :)

-Anne M-

Litt stemning fra stuen

Rosene som jeg tok inn her om dagen blomstret raskt da de kom inn i varmen, men gleden varte ikke mer enn etpar dager.. I dag har alle rosebladene falt av, men de kan jo også brukes til pynt...

 Ønsker deg en fin fredag:)

-Anne M-

Stuene i første etasje

Her kommer det bilder fra stuene i første etasje:


Midtstua er som navnet sier i mellom spisestua og finstua. I denne stua har vi tatt vare på de gamle møblene som stod her fra gammelt av.  Bak sofaen er det en dobbeldør med vinduer. Døra er ikke i bruk enda, men det skal bli et overbygg på denne siden av huset med en veranda, men det er langsiktige planer.


Stua fra en annen vinkel.Det store hjørneskapet som står i denne stua er det Svein sin oldefar som har laget. Utskjæringene er flotte og dette er et fint stykke håndarbeid, tenk den jobben å skjære ut alt! Klarer aldri å bestemme meg for om denne brunfarga egentlig er så fin...hadde vært orntlig gøy å mala det, men jeg føler at det blir som å velte en gravstein eller noe i den duren. Og siden de andre gamle møblene i denne stua er i sånn farge så står det jo i stil.u
Det gamle vegguret hang også i huset fra før.


Etter midtstua kommer finstua. Denne stua er ikke så mye i bruk siden vi har valgt å ikke ha tv her. Det er nok tv stua i andre etasje som er mest i bruk. Men det er fint å sette seg her med gode venner og ta en kaffekopp og sladdre litt.


Bordet er egentlig et kjøkkenbord som vi kappet beina på. Det var malt i en rødbrun farge og var veldig slitt og egentlig så det ikke fint ut. Etter flere omganger med malingsfjerning og en runde med pussemaskina kunne det males. Og det ble veldig fint og det ser forstatt gammelt ut.


Hjørneskapet er det også oldefaren til Svein som har laget. Gyngestolen er gammel og mye brukt.
Etasjeovnen er 150 år gammel og har ikke stått her opprinnelig, men far til Svein fortalte at fra gammelt av så var det en etasjeovn på denne pipa. Vi syntes at de er utrolig lekre og et møbel i seg selv. Ovnen kjøpte vi av en fra Valdres. 


Kansje ikke så praktisk med lys sofa når man har små barn, men det har gått bra så langt... Veggen i denne stua er litt naken, men planen er å henge bryllupsbilde(r) der. Det blir koselig!


 Dette var noen glimt fra de to stuene i første etasje. Håper de falt i smak:)-Anne M-, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits