TV-STUEN

Til helga

 

Til helga starter vi å bygge nytt rom der tv stuen i andre etasje er nå. Det er Johannes på snart 5 som skal få rom der. I kveld skal vi begynne å rydde ut sofa og tv, og gjøre klart til å sette på plass nye vegger. Jeg har også en liten haug med lister som skal grunnes og males. Vi har store planer om å være ferdige til påske.

 

Sofa, tv og møbler flyttes opp i 3.etg. Det vil bli ca like stort der oppe så vi vil få en stor og god tv-stue der også.

 

Nå ser jeg veldig frem til å starte, og tror at dette kommer til å bli bra.


Det du ser på bildet her vil bli gjort om til et barnerom.


Jeg har prøvd å ta et bilde for å vise hvordan trappen kommer opp og hvordan det ser ut her oppe. Det "nye" rommet vil ikke kolidere med trapp eller noe annet. Det vil fortsatt bli grei plass her og en luftig og lys trappeoppgang. Dobbeldøren som synes på bildet skal ikke bli borte bak nye vegger. Vi har enda en slik dobbeldør der jeg står og tar bildet, så vi får inn masse dagslys fra begge sider av trappen.


Jeg har satt noen kryss på bildet for å vise hvor veggene skal opp. På dette bilder ser det trangt ut ved trappen, men i virkeligheten blir det god plass, ellers hadde vi ikke gjort dette! Vi er selvsagt opptatt av at det skal se bra ut!


Det som synes på dette bildet vil fortsatt være et rom man kommer opp i fra trappen. Den ene veggen inn til rommet vil være der det er en prikkelinje.


Og denne fineste gamle skuvesengen skal selvsagt få fortsette og stå her! Det er det jo fortsatt god plass til;)

 

Dette blir kjempe spennende og jeg bare gleder meg:)

-Anne M-

 

Ruskevær ute, koselig inne!

 

Ute er det ordentlig ruskevær! (nesten høststemning)Da er det godt at man kan kose seg inne. På min fridag i dag har jeg hatt vaskedag og de fleste rom har fått seg en runde med vaskefilla. Det er godt å få det unna, så slipper jeg å tenke på det til helgen. Dessuten passer det fint å gjøre slikt inne når det bøtter ned ute.
Bilder fra tv-stuen i andre etasje.


 

nå lukter det deilig lavendelsåpe i hele huset! Jeg har som tusenvis av andre brukt husvasken til Durance i lang tid nå, og er så glad for at dette produktet finnes! Himmelsk lukt, og virkelig å anbefale hvis det skulle være noen som enda ikke har prøvd det ♥


(bilde lånt fra google)

 

Nå skal middagen lages og etter det har jeg store planer om å ut å gå tur i ruskeværet! Da blir det godt å komme inn i gjen etterpå!

 

Nyt kvelden!

-Anne M-

 

Helgeroen har senket seg..

Helgeroen har senket seg over hus og hjem her på Jorde gård.

Etter en slitsom uke med mye som har skjedd er det godt å kunne tenne noen lys og synke dypt ned i den myke og gode sofaen i tv-stuen... Kommer nok til å bli sittende der resten av kvelden:)


Da vi for noen uker siden fikk opp det store kartet i tv-stua, måtte hestebildet få en ny veggplass...over tv`n passet det i grunn bra.. Dette bildet er så flott, og det er datert helt tilbake til 1904. Tenk på det!
Fra sofakroken ønsker jeg alle sammen som titter innom en GOD HELG!

 

-Anne M-

Tv-stuen....er ganske klar nå. Vi mangler litt små-pirk som kansje ikke synes på bildene, og vi mangler lys/strøm i lysekronen, men ellers så er det meste på plass nå.

Her kommer etpar FØR-BILDER:


En ganske kald og kjedelig stue i mine øyne...;) Den hvite tapeten er for kald for det store åpne rommet og den mørke skinnsalongen lager et for "hardt" utseende på stuen. (Dette er en gammel sofa som har fått stå her de første årene, men planen har hele tiden vært å kjøpe ny)


Det vi har gjort her oppe nå er å bytte ut tapeten og sofaen+ at vi har fått opp en lysekrone..

ETTER-BILDER: (dette blir bilderas)


Fargene som går igjen her er brunt, hvitt og turkis... 
Denne døren går inn på eldstejenta sitt rom.


Lysekronen mangler lyspærer og strøm..Det var den "nye" tv-stuen i bilder.. Vi er super fornøyde med resultatet:)
Dette er en litt røffere stil enn resten av huset har, men det var et ønske fra både meg og Svein.
 Til tross for at det er et stort mønster i tapeten og at den er ganske mørk så synes jeg at den fungerer veldig fint siden resten av rommet er lyst og åpent.

 


Ha en fin kveld:)

 -Anne M-

 

Stilletthæler og fredagskveld:)

Når fredagskvelden lister seg innpå Jorde gård har jeg for lengst satt bort vaskebøtta, og huset er delvis nyvasket (delvis fordi jeg tar bare en etasje i uken) Et lite husmortips for helgen: Har du prøvd å vaske gulv med stilletthæler? Det gjør jeg alltid! Den kjedelige gulvvasken blir straks litt mere glamorøs og faktisk litt gøy! Desuten er det en fin anledning til å lære seg å gå i høye hæler, jeg går nemlig ikke i høye hæler til vanlig. Og du slipper store sokkemerker eller skomerker på det våte gulvet..stilletthæler lager jo ikke akkuratt store sporene;) Så det var et litt glamorøst husmortips fra meg;)

Fredagskvelden skal nytes forran tv`n i armkroken til min snille mann...det blir koselig:) 

Nå venter et glass vin og x-factor:)

Ønsker dere en herlig fredagskveld:)

-Anne M-

Liftgardin med monogram - laget av gammelt overlaken

Da var liftgardinen ferdig og jeg må si at det var mye lettere enn jeg hadde trodd..for jeg er ingen  reser på symaskin, og i tillegg har jeg en urgammel symaskin!!! Så dette er noe alle kan få til! Her kommer noen bilder:


Her er det gamle overlakenet  lagt utover kjøkkenøya for å klippes i riktig bredde og lengde. Så var det bare å feste med litt nåler og sy den slik som jeg ville ha den.


Nærbilde av den fine blonden


Det ferdige resultatet (mangler bare en list /pinne  til å tre i øverst så den henger fint)


Gardinen holdes oppe med to knyteband. Lengden reguleres ved å flytte på knutene.


Nærbilde av den vakre broderte bokstaven J for Jorde (navnet på gården) Har sagt det før, men jeg sier det igjen; tenk at før var de så flinke at de broderte bokstaver og monogrammer  på alt fra putevar til slike overlaken! Ikke mange som gjør det i dag akuratt;) Det er hvertfall utrolig flott:)


Her henger den i vinduet i tv-stuen. Der var det ikke gardin fra før, men nå har vi fått liftgardin som ikke har kostet oss ett øre;)Den broderte bokstaven er litt vanskelig å se på disse bildene, men den er midt på øverst;)

Det som slo meg etter at liftgardinen var ferdig var at dette må jo være enkelt uansett om man har et overlaken med blonder som utgangspunkt eller om man har etpar meter med stoff og litt blonder eller annen pynt...så dette er noe jeg kan anbefale å prøve, det var faktisk lett;) Og jeg vil tippe at det er billigere enn ferdigkjøpt;)

Jeg ønsker alle en god kveld ;)

-Anne M-

TV-stuen

Tv-stuen er i andre etasje. Sofaen her er det Svein som har kjøpt før vi flyttet sammen og den begynner å bli noen år gammel, men er hel og fin å se på...men føler ikke at den passer så godt inn og at den sluker rommet litt. (men mener ikke å fornerme noen som har slik sofa altså...den passer bare ikke helt inn her føler jeg) Så øverst på ønskelisten står ny lysegrå stoffsofa! Men jeg må samtidig si at jeg ser det praktiske i å ha en sofa i mørkt skinn i en stue som blir mye brukt av ungene, så det spørst nok om den får stå noen år til;) Jeg har jo fått lys sofa i den andre stuen:)Tv stuen er egentlig et lyst, stort og åpent rom med ett vindu og to dobble verandadører, så lyset slipper fint inn her. Verandadøren på bildet er enn så lenge ikke i bruk, vi mangler nemlig verandaen og overbygget. Døren er godt spikret igjen for ned er det maaange meter;) En gammel skuveseng har også fått plass i tv-stuen. Ungene synes det er fint å slenge seg nedpå der og se på tv.


Noen smijernsstaker ifra den tiden jeg hadde nesten bare slikt har fått plass i  i tak og på vegg. Stuebordet er et gammelt kjøkkenbord med skuff i, og bordbeina er kappet til riktig høyde.


Trappa i gangen leder rett opp i tv-stuen, og trappen ifra tv stuen går opp i tredje etasje. Der skal vi lage til bod/loftsrom, et lite bad, gjesterom, kontor og et soverom. Herifra hvor jeg står og tar bilde er utgangen til den lille verandaen våres over inngangspartiet.


Litt pynt på tv bordet.


Og litt godt i skåla;)


I den gamle skuvesengen er det mange gamle blondeputer og et heklateppe som vi fant i huset da vi ryddet ut før riving.


Dette var noen glimt ifra tv-stuen våres.

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits