VERANDAEN

Sommer og sol

 

For en nydelig dag:))

 

Slike dager må man virkelig nyte og bruke. Her i heimen ble det grillet fisk til middag i dag, og etterpå ble det bading i sprederen for de små mens mor klippet plen og far jobber med slåtten.

 

Når kvelden kom og de søte små startet på skjønnhetssøvnen sin, fortsatte far i huset å kjøre traktor, mens jeg tok med meg interiørblader og et glass jordbær/rabarbra saft opp på verandaen for å nyte de siste solstrålene denne kvelden kunne by på:))

 

Herlig!

 

  

 

  

 

 

 

  

 

En fin kveld ønskes fra meg!

 

-Anne M-

 

 

 

Kveldskos på verandaen

 

Sommer, glimt av sol, mye regn og massevis av familiehygge ♥

 

Jammen er det godt med ferie. Og selv om denne sommeren blir preget av mye hagejobb må vi jo få til og slappe av imellom slagene. En kaffekopp på verandaen i kveldingen passer bra!
 

Til alle som titter innom ønsker jeg en fin lørdagskveld!

 

-Anne M- 

Ute-gyngestol

 

På vår andre veranda (som er over inngangspartiet) har vi ofte sittet og skravlet til langt utpå kveldene før sengetid. Dette er min og mannens fristed etter at barna har lagt seg om kvelden. Det kjekke er at den er i andre etasje hvor også alle barnerommene er. Da har vi god oversikt over barna etter at de har lagt seg. Det er på denne verandaen at solen skinner lengst, og her har vi to veldig gode gyngestoler som vi slapper av i. Så langt i sommer har det dessverre ikke vert så mye sol, men i kveld kom solen snikende, og flaks var det for da kunne jeg knipse noen bilder for å vise dere.

 

Velkommen inn på våres andre overbygde veranda, som da er over inngangspartiet våres.  Her har vi utsikt over hele gårdstunet;)
Gyngestolene er tre år gamle og fra Bohus, blomsterputene er fra Green gate, stor lys lykt er fra Bohus, Blomsterpotte fra Kid, te-lysstaker fra Nordal og det nydelige hekleteppet er veldig gammelt og funnet i huset da vi skulle rive og rydde ut. Den gule lille fugln på rekkverket er en gave fra min flinke bestefar. (han har laget den ) :)

Ha en fin søndagskveld!

-Anne M-

 

Blå himmel så langt øyet kan se..

 

For en nydelig sommer dag vi har hatt her i dag!

 

Herlig!

 

Blå himmel så langt øyet kan se og steikende sol, badeglade barn og smilende voksne... Det kan ikke bli bedre!

 

Denne kvelden skal nok nytes på verandaen.I morgen skal vi på kjøretur til vakre Hardanger! Gleder meg..er jo så flott der borte:)

En fin kveld ønskes til alle som titter innom! Nyt kvelden ♥

-Anne M-

 

Verandaen i blått

 

Verandaen har fått flott og blått  tilbehør denne våren/sommeren.

 

Solen har tittet litt frem i mellom skyene her i dag, og sommerfølelsen sniker seg mere og mere innpå. Verandaen er klargjort for å brukes og for å kunne sitte der og kose seg.

 

Herlig med litt farger!

 

Blomstene er plantet og putene er plassert.Velkommen til å ta en titt:


 

Jeg håper virkelig på mange varme sommerkvelder i år slik at vi kan kose oss på verandaen.

 

Vinneren på konkurransen skal trekkes i kveld kl 20.00. Du kan melde deg på helt frem til da.

 

Enn så lenge ønsker jeg alle som titter innom en fin-fin fredags kveld!

 

-Anne M-I år blir det blått....

 

Fri dag i dag, og dagen er spekket med gjøremål;)

 

Jeg skal skure hele verandaen, rydde, ha opp nye puter og plante blomster!

 

Jeg og jentene mine har vært på shopping i dag og kjøpt inn nye puter til verandaen på bortsiden av huset. Værmeldingene ser bra ut fremover, og da kommer lysten til verandakos også snikende.

 

I år blir det blått på verandaen.


Bilder av resultatet kommer senere.. Nå må jeg ut og starte!

Ha en nydelig 18.mai!

-Anne M-

 

Uterom

NIB har uterom som tema for denne månedens utfordring, og det er så utrolig mange flotte bidrag med..man får jo rent lyst på sommerferie av å se alle de flotte bildene, og all den herlige inspirasjonen:)

I går kveld fikk jeg beiset gulvet på veranda-plattingen så nå er den grå og fin og går litt mere i ett med beleggnings-steinene.. Om-møblerte gjorde vi også;) Her kommer bildene:


Bordet mellom de to kurvstolene er en gammel trekasse med et hvitt serveringsbrett på toppen..


Spisebordet er et gammelt kjøkkenbord som vi fant i stabburet. Den duse grønnfargen er orginal og jeg synes den er kjempeflott inntil det lyse og hvite. Benken og stolene er nye. Litt nytt og litt gammelt = slik vi liker det:)


Den ti år gamle te-lyslampen som fikk nytt liv med noen gamle stetteglass henger fortsatt i taket og pynter opp.


Som en liten ekstra pyntedetalj har jeg hengt opp en gammel (veldig liten) medisinflaske under lampen...en søt liten detalj;)Denne helgen har vi virkelig fått  koset oss i solen, og jeg håper solen holder seg her hele sommeren:) ( det er jo lov å håpe)

En fin kveld ønskes fra meg til deg som titter innom:)

-Anne M-

Planter i kurver og potter


Verandaen på bortsiden har fått pyntet seg med noen blomster og planter:) Blir så mye koseligere med en gang når man får plantet ut noen flotte blikkfang;)Det er så godt å kjenne at kreativiteten har kommet til meg igjen:) Jeg har i noen uker nå følt at jeg ikke har hatt lyst til å gjøre noe og vært små-lei av alle prosjektene våres, men nå føler jeg at jeg bobler over av ideer og ting jeg har lyst til å gjøre... Det er en deilig følelse det;) ...Så spørst det om tiden strekker til for å gjennomføre alt da..;)

Jeg ønsker alle en fin søndag:) Nyt den siste helge-dagen!

 

-Anne M-

Nå skal det plantes:)Endelig! :) I dag har vi handlet blomster og noen kasser så nå skal verandaen og inngangspartiet pyntes med litt blomster.  De siste par årene har jeg virkelig fått sansen for å plante blomster.. Før brydde jeg meg ikke om blomster og å plante og gjøre det fint ute, men det får jeg nok bare mere og mere sansen for merker jeg. Det er jo orntlig koselig å stelle med blomstene og å gjøre det fint ute også:)

I dag skal det plantes, og jeg gleder meg!

En nydelig lørdag ønskes fra meg til deg som titter innom:)

-Anne M-

Uteplassen

At hagemøbler koster mye er det ingen tvil om.. Alt etter hvilken stil du liker så koster disse utemøblene en del penger. Noen liker den landlige og romantiske stilen, noen vil ha det rustikke, noen liker det enkelt med rene linjer, og noen liker litt av alt..

Her har vi falt for en landlig og romantisk stil på våres hagemøbler. Valget ble enkelt..vi bor landelig til, har en sveitservilla fra 1898, huset ellers speiler seg litt fra den tid og da var det nokså selvsagt at uteplassen også skal få en slik stil. Faktisk ble uteplassen enda mere landlig og nostalgisk enn resten av huset.. ;)
Men når man har flere uteplasser/verandaer/plattinger som skal møbleres koster det penger.. Kan man spare litt penger og fortsatt være fornøyde med resultatet så gjør vel de fleste det:) Derfor fant vi oss et gammelt kjøkkenbord (tenker det er rundt 100 år) som hadde en orginal og flott mintgrønn farge på bordbena og selve rammen, og en grusom rød fagre på bordplaten.. Bordplaten ble malt hvit, og den mintgrønne fargen på bordbena og bordrammen kom enda bedre til syne..Til dette bordet har vi brukt en hagebenk som vi kjøpte i fjor og to stoler i samme serie som hagebenken. (stolene ble kjøpt nye i år)

Denne verandaplattingen er utenfor vaskerom-inngangen våres.. her har vi sol nesten hele dagen og ettermiddagen.

Pynteputer og stolputer er kjøpt på bohus, og jeg har valgt å leke meg med vårfargene og blander striper og prikker..fargene er i svak rosa, hvit og beige.

 


Pasteller kan fort bli litt sukkersøtt, så for å dempe det hele litt kjøpte vi kurvstoler som står på andre enden av plattingen. Jeg mener at de har et landlig preg over seg disse også, og at de passer godt inntil de hvite andre møblene samtidig som de lager litt kontraster..
 Disse kurvstolene er mine favoritter;)
Noen har kansje alt lagt merke til muren, men jeg synes den er så flott..den muren har stått der i langt over hundre år, og steinene er store som bare det..fatter ikke hvordan de klarte å flytte på slikt før i tiden..;)I mangel på et lite avlastningsbord falt valget på den gamle og slitte trekassen som jeg hadde sett i garasjen..og med et serveringsbrett på toppen synes jeg egentlig at det ble et sjarmerende lite bord.. Ikke alle er enige i det, men en billig løsning er det hvertfall..


Det gjenstår fortsatt litt jobb med uteplassen..det skal males mere, og selve plattingen skal beises i en hvit-grå farge...

Det er herlig å ha noen prosjekter utendørs nå som solen varmer så godt.. For et knall-vær det var i går:)

En fortsatt god påske ønskes fra oss på Jorde gård!

-Anne M-

 

 

Den lille verandaen

Over inngangspartet på huset har vi en koselig liten veranda. Der sitter vi nesten hver eneste kveld. Det er så koselig å kunne sitte ute om kveldene etter at barna har lagt seg og snakke litt, kose seg med en kaffekopp eller bare sitte å nyte stillheten og slappe helt av. Nå må vi bare nyte de siste sensommer kveldene før høsten er her:)

Velkommen ut på verandaen vår:

Her oppe har vi plass til to gyngestoler et lite bord og selvfølgelig litt lykter og blomster:) Det er lunt og godt med saueskinn i stolene og ullpleddet lett tilgjengelig.En hjemmelaget lykt av et gammelt løveglass og litt ståltråd.Noen blomster og litt lys på et fat blir en fin dekorasjon.


God kveld til dere alle:)

Har du en koselig veranda som du bruker mye?

Tid for kveldskos:)

Solen har gått ned, de søte små sover og kveldsroen senker seg over Jorde gård. Da er det på tide å trekke ut på verandaen sammen med den man er glad i, tenne noen lykter og nyte et glass vin:)Jeg ble inspirert av Mari Ringen Gråberg  som hadde laget så fine lykter av glass med kongler oppi..en orntlig koselig høstdekorasjon. Siden vi her på gården har endel gamle norgesglass i stabburene så tenkte jeg at jeg ville gjøre det samme. Men i mangel på kongler ble det bare tre norgesglass i ulike høyder med små hvite kubbelys oppi. Jeg samlet dem på et sølvbrett og dekorerte med en kvist med rognebær. Nå skal vi ta med lyktene ut på verandaen.

Ha en strålende lørdagskveld alle sammen!

-Anne M-

, Gol

Velkommen til Jorde gård, en gård i hjertet av Hallingdal.. Her bor vi i et oppusset sveitserhus fra 1898. Gården har melkeproduksjon. I tillegg har vi høner og om sommeren har vi noen gris og lam. På Instagram: @annemmj For kontakt, mail adr: annemmj@hotmail.com

hits